.

S’instal·len cartells a les entrades del casc urbà i banderoles als establiments comercials

S’instal·len cartells a les entrades del casc urbà i banderoles als establiments comercials

Riudoms ha posat en marxa una iniciativa per difondre i comunicar la marca “Comerç de Riudoms” instal·lant cartells a les carreteres d’accés al casc urbà i senyalitzant amb banderoles els establiments comercials del poble. Els dos suports contenen el mateix missatge “Compra aquí, Comerç de Riudoms” per incentivar la compra de proximitat en el establiments del poble. En aquests dies s’instal·laran 5 cartells a les carreteres d’accés a Riudoms des de Reus, Cambrils, Vinyols i els Arcs, Montbrió del Camp i les Borges del Camp, i té previst col·locar fins a 60 banderoles a les façanes dels establiments comercials.

Aquesta mesura, contemplada en el Pla de Dinamització del Comerç Local, busca promoure la imatge unitària del comerç de proximitat del municipi, vincular comerços i agrupar l’oferta comercial sota una marca pròpia. Al mateix temps, la iniciativa cerca estimular la compra tant per part dels residents al poble com incentivar el consum en els establiments locals per part de les persones que visiten la població.

En aquest sentit, l’acció comunicativa està protagonitzada pel logotip de “Comerç de Riudoms” que la Taula del Comerç de Riudoms va triar a través d’un concurs popular l’any passat i que està dissenyat per la riudomenca, Montse Gili Llurba. La Taula, que agrupa els responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament i els comerciants, és l’espai de diàleg des d’on es consensuen i s’impulsen les accions de promoció del comerç local.

60 Banderoles

Està prevista la col·locació de fins a 60 banderoles. En aquests moments, gairebé dos terços dels establiments comercials de Riudoms han acceptat col·laborar en aquesta campanya. Això equival a dir que uns 40 establiments estan senyalitzant els seus negocis amb el logotip “Comerç de Riudoms” i que n’hi ha d’altres s’hi estan sumant en aquests moments, ja que tothom s’hi pot adherir en qualsevol moment. El Pla de Dinamització del Comerç Local de Riudoms senyala que aquesta acció sota la marca comercial pròpia “crea unitat, sentiment de pertinença i de força” des del punt de vista del sector, a ’hora que permet que els consumidors potencials puguin identificar fàcilment els comerços actius en cada carrer, especialment al Nucli Antic de Riudoms.

L’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret, destaca la immediatesa existent entre la visualització dels cartells situats a les carreteres d’accés de la població i les primeres banderoles a l’entrar en els carrers del poble, “permetent que es vegi -de manera més clara- l’existència, el nombre i la varietat de l’oferta comercial i de serveis que té Riudoms que donen servei a la població resident i també atrau clients de poblacions de l’entorn”.