.

Operaris, fent les tasques de millora al carrer Dilluns

Operaris, fent les tasques de millora al carrer Dilluns

Fa pocs dies s’han iniciat les obres d’arranjament del carrer Dilluns, una de les principals inversions previstes per enguany al municipi de Riudecanyes.

S’hi destinaran més de 250.000 € en la renovació dels serveis i el paviment d’aquest vial que és tot just a l’entrada del nucli del municipi. La Diputació de Tarragona aporta 189.497 euros del pressupost total, els veïns se’n fan càrrec de 30.000 euros i l’ajuntament als altres 30.000.

El carrer Dilluns, vial principal on es concentra part del comerç local, serà remodelat a fons dotant-lo d’una millor xarxa de subministrament d’aigua, un nou sistema de clavegueram, ampliant algun ramal de les canonades del gas i creant un millor sistema de recollida d’aigües pluvials. Igual que als altres carrers, en aquest també se soterraran alguns trams, els dels creuaments de carrers, de la xarxa elèctrica i telefònica.

El carrer tindrà els acabats fets amb pedra natural, simbolitzant els carrers antics del municipi. Les obres es fan amb la màxima cura i celeritat per no entorpir la vida quotidiana dels veïns que hi habiten i els comerços existents de manera que s’ha esperat a finalitzar la temporada d’estiu per iniciar-les.

L’actuació forma part del pla de remodelació del nucli històric iniciat l’any 2010 amb l’objectiu de refer tots els carrers que en formen part, fent-lo més atractiu a nivell turístic i renovant els serveis. Els darrers anys s’han instal·lat diferents allotjaments al municipi i a més, molts particulars han fet obres de millora de les façanes de casa seva.

El Pla de remodelació era necessari perquè cal tenir en compte que les xarxes d’aigua i de clavegueram es van posar entre els anys 1962 i 1963 de manera que tocava fer els canvis per la seva modernització. A més, s’havia de dur a terme una millora estètica a alguns carrers molt afectats per diverses actuacions, com la instal·lació del gas l’any 2003, i deteriorats fruit del pas del temps.

Inicialment, dins del pla de remodelació, ja es van invertir 1.185.965 € amb el finançament dels fons europeus FEDER a través del programa Viure al Poble, l’ajut de la Generalitat de Catalunya i les aportacions dels propis veïns. Aquesta primera fase ha permès fer una adequació integral de la Plaça de l’Església i reformar els carrers Divendres, Dimarts, Dissabte i Dimecres sanejant la xarxa del clavegueram que de pas s’ha modernitzat, i revisant tot el cablejat que passava per les façanes de les vivendes de manera que s’han tret les palometes i s’han eliminat les cruïlles aèries soterrant els cables en aquests trams.

/* JS para menú plegable móvil Divi */