.

Encesa de la tronada en una edició anterior

Encesa de la tronada en una edició anterior

S’acaba l’estiu però es manté l’activitat al municipi de Riudecanyes que aquest cap de setmana celebra la seva festa major en honor a Sant Mateu. Dues activitats infantils, la bicicletada i la tarda de bàsquet, són el tret de sortida d’un reguitzell d’activitats que es prolongaran fins el dilluns i que s’adrecen a tots els públics.

L’acte tradicional d’inauguració serà, com marca la tradició, l’encesa de la Tronada que es farà a la Plaça de la Vila on també hi actuaran, uns minuts abans, els grallers i timbalers de Riudecanyes. La nit del divendres es completa amb el bingo que organitza l’AMPA i la Festa Jove que va a càrrec del Centre Cultural de Joves de Riudecanyes.

Dissabte al migdia hi haurà futbol amb el CF Baronia d’Escornalbou i la festa Holi Session. Tot seguit s’iniciarà la guerra de l’aigua i a les 17 hores a la Societat Recreativa arribarà un altre moment important amb la projecció i xerrada que farà l’arqueòloga Paula Santamaría sobre el Paratge del Collet Rodó que, com s’ha descobert recentment, seria un indret on l’arquitecte Antoni Gaudí s’hauria inspirat per a fer algunes de les seves obres.

Acabada la xerrada, els més petits tindran una tarda única amb els autos de xoc ecològics a la pista de l’Eura i els contes de Lablau al parc de les Glaneres. Una ballada de sardanes i el Sopar-Ball per a tots els públics i amb música inclosa, tancarà el dissabte.

El diumenge, es farà la Missa de Festa Major, un concert vermut, la cercavila pels carrers del poble i la representació teatral amb playback que enguany protagonitzaran els contes de Disney. El dilluns da 19, el cinema infantil i la projecció de la pel·lícula “Brooklyn” posaran el punt i final a la festa major de Riudecanyes.