.

L'incendi de vegetació a la Selva del Camp. Foto: ACN

L’ultim incendi de vegetació a la Selva del Camp. Foto: ACN

Fins a 18 comarques del centre i sud de Catalunya tenen aquest dissabte un risc molt alt d’incendi –nivell 2 del pla Alfa-, segons els Agents Rurals. La resta de comarques catalanes estan en un perill moderat/alt de foc –nivell 1 del pla Alfa- i només sis comarques (Garrotxa, Selva, Pla de l’Estany, Gironès, Baix Empordà i Pla d’Urgell) es troben en un risc baix o moderat d’incendi –nivell 0 del pla Alfa-.

A partir del nivell 2, es prohibeixen o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure. Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions.

“La situació és molt anòmala”

La cap regional del cos d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, Anna Servent, ha reconegut que la situació “és molt anòmala” per l’època de l’any, a principis de la primavera. “Ja portem 25 dies amb activació del pla Alfa en risc alt o molt alt d’incendi a Catalunya. Per tant, la situació és anòmala”, ha assenyalat Servent en declaracions a Catalunya Ràdio. “Ahir vam activar el pla 2 a 10 comarques, avui en són 18 i demà augmentarà el risc a més comarques amb l’entrada del vent de ponent”, ha avançat la cap regional d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu, que ha detallat algunes de les 18 comarques que més preocupen aquest dissabte pel perill elevat de foc forestal.

“Preocupa tot Tarragona, gran part de les Terres de l’Ebre, alguna comarca de la part sud de Lleida, el Vallès, el Baix Llobregat o el Garraf”, ha enumerat Servent, que ha recordat que des del 15 de març es necessita una autorització especial per fer foc o activitats de risc al medi natural. “A dia d’avui ja s’han suspès 10.000 activitats a l’aire lliure que tenien permís per dur-se a terme aquests dies”, ha conclòs la cap regional d’Agents Rurals a l’Alt Pirineu.

ACN