.

L’alcalde, Pau Ricomà, en una imatge d’axriu.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha reclamat al vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, que es destinin els diners necessaris per desenvolupar el Plaseqta. Ricomà ha valorat que es tracta d’una eina “imprescindible” per la seguretat dels veïns de la ciutat i dels municipis propers. També ha carregat contra la “incoherència” del Departament d’Interior, després que ahir el conseller Miquel Sàmper afirmés que no hi ha pressupost per adquirir els sensors químics que han de perimetrar el polígon petroquímic ni tampoc per desenvolupar el pla.

“No puc entendre de cap de les maneres la falta de disponibilitat per afrontar la inversió del que és el més important del Plaseqta. Aquesta és una prioritat que el conseller Buch (predecesor de Sàmper) s’havia compromès amb el territori”. I ha afegit Ricomà: “Avui mateix m’he posat en contacte amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonés, per tal de trobar una solució al tema”.

L’alcalde espera que, finalment, el Plaseqta s’acabi desenvolupant amb la màxima seguretat per a la ciutadania de Tarragona. “Un territori que està molt sensibilitzat, sobretot arran l’accident d’IQOXE del passat gener”, ha conclòs.

Retorn de la subvenció dels Jocs: “Un nyap més”

Ricomà també s’ha referit al requeriment que el ministeri de Cultura ha fet a l’Ajuntament per reclamar el retorn d’una subvenció de 114.000 euros pels Jocs Mediterranis. Ricomà ha carregat contra l’anterior equip de govern municipal, format pel PSC i el PP. “Diria que les coses no les van fer bé i que és un nyap més dels Jocs”, ha indicat.

ACN – Redacció