.

Un dipositiu conjunt entre Guàrdia Urbana de Tarragona i Mossos d’Esquadra s’ha vist obligat, aquesta passada matinada, a dissoldre una concentració de prop de 1.000 persones que estaven fent botellots al passeig de la platja de l’Arrabassada. Els agents han intervingut a partir de les tres de la matinada perquè desallotgessin la zona. Hi ha hagut un detingut per desordres públics després que llancés objectes contra els policies. És la segona nit consecutiva de botellots que viu Tarragona, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anulés el toc de queda imposat per la Generalitat a les grans ciutats.

En aquest sentit, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha utilitzat aquest diumenge el seu compte oficial de Twitter per mostrar de nou la seva disconforrmitat amb la mesura judicial. “Hem viscut dues nits molt complicades per causa dels botellos i l’incivisme”, es pot llegir a la piulada. “Hi ha una clara relació entre l’aixecament del toc de queda i aquests fets. El TSJC hauria de valorar que separar salut d’ordre públic en el context actual és impossible”.

Trilla alerta que els botellots provocaran un augment de contagis entre els joves

Per la seva banda, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha alertat aquest diumenge que els botellots dels darrers dies provocaran un augment de contagis entre els joves. Ho ha dit en una entrevista a ‘Rac1’, on ha augurat que podria afectar sobretot aquells grups que estan per sota dels 40 anys i no tenen “taxes de vacunació prou altes” per frenar la transmissió. Trilla ha admès que les trobades a l’aire lliure “tenen menys risc”, però també ha recordat que la variant Delta és “molt més contagiosa”. “No és difícil que en aquestes reunions s’aplegui gent que, tot i trobar-se bé, tingui el coronavirus i el pugui transmetre”, ha afegit.

Pel que fa a la immunitat de grup, ha assenyalat que serà “pràcticament impossible arribar-hi” amb la pèrdua d’efectivitat de les vacunes pel que fa a la protecció del contagi. Considera, però, que amb la vacunació es dificultarà la circulació del virus i hi haurà menys pressió assistencial. “Aquesta situació ens podria permetre tornar a una certa normalitat”, ha dit.

Sobre la fi del toc de queda, Trilla ha considerat que s’hauria de fer un “esforç per equilibrar” determinats drets amb determinades obligacions. “El que cal és que el Departament de Salut i els tribunals parlin obertament”, ha conclòs.

Redacció / ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */