.

.

TOTS 21


L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha anunciat en l’entrevista telemàtica oferta aquesta tarda a l’emissora municipal Tarragona Ràdio que el segon semestre de l’any serà el de ‘la recuperació de l’economia local. Farem que tot torni a funcionar’ i ha anunciat ajudes i accions de rehabilitació per al sector de la restauració, ‘el primer que va patir la crisi’ actual, accions que encara no estan determinades però que s’ha compromès a posar-les en pràctica.

De la mà del turisme, la cultura, la restauració i el comerç s’activaran accions des del consistori i amb visibilitat als carrers per reprendre l’activitat econòmica, tant necessària en sectors tan tocats. ‘Hem de sortir revitalitzats’, ha reiterat l’alcalde, que ha recordat també que el consistori no cobrarà el lloguer d’habitatges socials municipals.

Al respecte de les noves mesures adoptades pel govern central per pal.liar els efectes negatius de la crisi econòmica associada a la pandèmia, Ricomà no ha volgut entrar en retrets amb el Govern, però ha subratllat que el petit comerç ‘perdrà segur en aquesta crisi’ ‘i no pot ser que els grans propietaris de locals surtin indemnes. L’activitat rentista no pot segur igual‘. Ricomà ha titllat de ‘molt millorables‘ les mesures preses pel Govern.

L’alcalde ha defensat que des del consistori s’ha actuat amb ‘rapidesa i fermesa‘ davant la pandèmia, avançant-se a altres llocs en accions com el control del transport municipal o la creació del recinte destinat als sense sostre al pavelló del Serrallo. Sobre el cas, ha xifrat en 72 els actuals usuaris i ha afirmat que han vingut a Tarragona sense sostres d’altres poblacions.

Ricomà ha agraït especialment la tasca que estan desenvolupant els socis de govern, principalment la regidora de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill, així com els treballadors municipals i els de la neteja, i ha demanat a la ciutadania, a qui ha felicitat pel seu comportament davant el confinament obligatori, que s’abstingui d’usar els papereres com a contenidors de la brossa i que es recullin els excrements dels gossos, un dels problemes d’incivisme més destacats que s’observa ara, tot i que sigui una minoria qui el practica.

L’alcalde, que en un apartat del programa ha respost les preguntes dels oïdors fetes per whatsapp, ha anunciat també que s’interessarà pel col.lectiu de ciutadans musulmans que no poden repatriar els cossos dels finats als seus països per a ser-hi enterrats.

Redacció