.

Els autors i autoritats locals, en la trobada d’aquest dilluns al vespre a la Biblioteca Central. Foto: Cedida

Aquest dillunys 22 d’abril s’ha dut a terme a la Biblioteca Central Xavier Amorós la revetlla literària per presentar les novetats editorials d’autors locals, un dels principals actes previs de la Diada de Sant Jordi. L’acte ha servit com a punt de trobada dels autors locals que han presentat un llibre aquest darrer any i s’han fet una foto de família abans de començar l’acte al pati exteri or de la biblioteca.

Enguany són 175 obres les que s’han detectat d’interès local i que ja estan exposades a la mateixa Biblioteca Central Xavier Amorós. És l’exposició bibliogràfica més gran que es fa cada any a la Biblioteca Xavier Amorós, on es visualitza el que s’ha publicat de març de l’any anterior a abril de l’any en curs relacionat amb Reus i el Baix Camp, de qualsevol temàtica. Les publicacions estan exposades com si fossin en un taller de pintor, que podria ser el de Fortuny. S’ha comptat amb la col·laboració artística del Departament de Plàstica i audiovisuals de l’Institut Gabriel Ferrater i del mateix equip de Biblioteques.

La trobada d’autors locals ha estat dinamitzada per la companyia “Teatrlitzat” i ha format part de la Revetlla de Sant Jordi que el Servei de Biblioteques promou a tot Catalunya.

Enguany són 175 obres les que s’han detectat d’interès local i que ja estan exposades a la mateixa Biblioteca. Foto: Cedida

Pel que fa a la Diada de Sant Jordi, enguany posaran parada 12 llibreries, 12 floristeries a la plaça del Mercadal i 74 entitats, entre la plaça del Prim, el raval de Santa Anna, la plaça del Castell, l’Absis de la Prioral i el Fossar Vell. Les entitats faran lectures sobre textos de diferents autors a les places amb aquest horari:

De 10:00 a 11:00 h, a la plaça del Prim, textos de Vicent Andrés Estallés

De 14:00 a 15:00 h, al raval Santa Anna, textos de Vicent Andrés Estallés

De 15:00 a 17:00 h, a la plaça del Castell, textos d’Àngel Guimerà

De 17:00 a 18:00 h, al Fossar Vell, textos de Joan Salvat Papasseit

Pel que fa als actes festius que es duen a terme durant el dia 23, hi ha la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove, l’actuació castellera dels Xiquets de Reus, i les enceses dels Dracs i la Víbria. Dins la parada de l’Ajuntament, les Biblioteques organitzen micro presentacions per a obres que ja fa temps que han estat presentades i com a novetat d’enguany hi haurà dos moments per a fer recomanacions literàries per part dels lectors, que aniran dinamitzades per Teresa Vilà.

Durant el matí s’ han convidat els autors d’obres infantils a fer diverses sessions amb els grups escolars que es faran a la plaça del Mercadal i a la Plaça del Prim. Han confirmat la seva participació Núria Capella, Pau Roig, Jordi Gonzàlez i la colla de la Cucafera.

Paral·lelament, i també per a grups escolars, hi haurà unes sessions especials del “Laboratori Casa” que es faran dins el Castell del Cambrer. Aquesta és una activitat promoguda per l’IbyCAT que compta amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat.