.

Acte de signatura de l’acord entre Josep Fèlix Ballesteros i Carles Pellicer.

L’equip de govern de l’ajuntament de Reus “lamenta”, tal com ha expressat en un comunicat de premsa fet públic aquest divendres, “la manca de projecte i de visió estratègica del Ministeri de Foment i del govern de l’Estat pel que a fa una infraestructura bàsica com és el Corredor del Mediterrani, i la seva interconnexió amb l’aeroport de Reus”. Davant les manifestacions fetes en un acte a la Cambra de Comerç de Tarragona pel Comissionat del govern espanyol pel Corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, sobre el fet que el ministeri no contempla l’Estació Intermodal Central de l’aeroport, el Govern de Reus “denuncia el menysteniment del govern espanyol vers un territori amb l’important pes demogràfic i dinamisme econòmic com és la Regió de Tarragona- El Govern de Reus reivindica una vegada més la importància estratègica d’aquesta infraestructura pel benefici de la ciutadania i les empreses de tot el territori”.

Els principals consistoris de la regió, encapçalats per l’Ajuntament de Reus i de Tarragona, van signar aquest 2018 un acord “històric i d’unitat entorn el model d’infraestructures ferroviàries al territori”, segons recorda la nota. L’acord defineix clarament les prioritats en relació a la ubicació del traçat de les línies de ferrocarril -comercials i de mercaderies- “i les estacions que permeten definir un nou mapa per a la segona àrea metropolitana de Catalunya i garantir un posicionament compartit davant la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat”.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, considera “molt greu l’anunci fet pel govern espanyol i posa de manifest, que una vegada més, l’Estat ha fallat a la seva paraula i al compromís adquirit amb la Regió i la ciutat de Reus”.

Pellicer manifesta també sentir-se “decepcionat amb el govern espanyol, atès que amb els canvis a la presidència del govern esperava una major sensibilitat amb les infraestructures previstes”. En aquest sentit, recorda que el mateix subdelegat del govern a Tarragona li havia traslladat en una reunió celebrada a principis d’estiu que l’actitud d’ADIF i el Ministeri de Foment canviaria.

Davant aquest nou escenari, l’alcalde de Reus iniciarà “una ronda de contactes amb els principals alcaldes de la demarcació per donar una resposta unitària al menysteniment i abandonament del govern central; i defensar les infraestructures del territori”.