.

Un moment de la presentació dels Premi Òrbita de dansa contemporània. Foto: Cedida

Aquest dimarts al matí s’ha presentat la segona edició dels Premis Òrbita de dansa contemporània 2024, inclòs al Projecte Òrbita, que té com a objectiu promoure i incentivar la cultura contemporània a través de diverses accions que es van succeint al llarg de l’any. Es faran diversos tallers i accions. Aqu est projecte, durant el curs 2023-24, s’ha ramificat en aquests altres projectes:

Premis Òrbita: II premis de Dansa Contemporània.
Satèl·lit Gent gran: coordinat amb l’Ajuntament de Reus.

Òrbita Gastronòmica: una òrbita que combina gastronomia i dansa i que oferta tallers divulgatius i espais d’aprenentatge. Aquest projecte es fa conjuntament amb l’Escola d’hostaleria de Cambrils.
La finalitat del Projecte és que sigui una activitat latent, és a dir, que orbiti durant tot l’any; que bategui amb força mitjançant propostes noves i arriscades dins de la contemporaneïtat, no només en l’àmbit específic de la dansa, sinó també en el de la música, el teatre, el cinema, la gastronomia, la tecnologia, la salut, la sostenibilitat, el medi ambient o l’entorn familiar… per posar alguns exemples.

Pel que fa als Premis Òrbita de dansa contemporània és una iniciativa impulsada pel Centre de Lectura de Reus, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Bartrina, l’Escola de Dansa del Centre de Lectura i l’Institut Municipal Reus Cultura.

Premis Òrbita neix en forma de concurs per promoure la dansa contemporània en tots els seus àmbits i esdevenir, des de l’excel·lència, una via de projecció per als professionals d’aquest sector artístic I amb la voluntat de contribuir a la divulgació del seu art. I la manera de fer-ho és a partir de tres aspectes diferenciats, però alhora complementaris d’aquesta disciplina: la difusió, la formació i la creació