.

La llum del sol passa pel mig del campanar de Reus oferint aquesta estampa. Foto: Cedida

Reus ha viscut aquest dijous, 21 de desembre, un dels espectacles naturals més esperats pels veïns i veïnes de la capital del Baix Camp. Es tracta de l’inici del solstici d’hivern, que ofereix una estampa digne de veure: el sol travessa el campanar de la prioral de Sant Pere, un instant que és fotografiat i enregistrat per una multitud de gent que es congrega cada any en aquesta data al carrer del Vidre.

Poc abans de les 10h, hora en què el sol travessa el campanar, reusencs i reusenques es congreguen al carrer, mòbil en mà, per immortalitzar tan espectacular moment.

Tres moments de l’espectacle de llum que es produeix cada 21 de desembre a Reus. Fotos: Cedides

Ramon Ferré, apassionat dels temes misteriosos i gran coneixedor de la història local de Reus, explica que “això no és casualitat. El campanar està construït en un lloc concret per a què això passi”. És per això que aquest reusenc porta demanant, des de fa anys, que s’institucionallitzi aquest dia i se celebri una festa: “Podríem vestir-nos tots d’època medieval i celebrar l’arribada del solstici d’hivern, bebent i menjant alguna cosa”.

El sol atravessant el campanar de la prioral de Sant Pere. Foto: Cedida

Ferré explica que el solstici d’hivern va des del dia 21 fins al 25 de desembre, uns dies en què, per la tarda, es pot gaudir d’un “joc de llums brutal al rosetó de la prioral que és digne de veure”.

Repartiment de xocolata desfeta i altres begudes entre els assistents. Foto: Cedida

Aquest dijous, després de l’espectacle, s’ha repartit xocolata desfeta entre els assistents.

V.Tapias