.

.

TOTS 21

Imatge d'una edició anterior del certamen. Foto: Reusdigital

Imatge d’una edició anterior del certamen. Foto: Reusdigital

La 20a Fira de l’oli DOP Siurana s’inaugura aquest divendres 11 de novembre a les 19:30h, organitzada per l’Agència Reus Promoció, el Consell Regulador de la DOP Siurana i Unió Corporació Alimentària de Reus. Hi són presents els productors més importants de la DOP Siurana per presentar de manera col·lectiva el seu oli nou.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència d’Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació al Camp de Tarragona; Antoni Galceran, president de la DOP Siurana; Carles Pellicer, alcalde de Reus; i Montserrat Caelles, regidora de Projecció de Ciutat.

Reus és la primera Fira de Catalunya on es presenta l’oli nou de la temporada i el primer lloc on els assistents tenen la possibilitat de tastar i comprar una vintena olis nous diferents de la Denominació d’Origen Protegida Siurana abans que enlloc. En l’organització de la Fira també participa el Gremi de Forners de Reus i Comarca i, per primer any, totes les entitats comercials de la ciutat.

Any rera any, un nombre cada vegada més important de visitants d’arreu de Catalunya s’apropen a la Fira per degustar aquest producte de gran qualitat gastronòmica, una tendència que en els darrers anys s’ha anat incrementant. A la passada edició, segons les enquestes realitzades durant els dies de la Fira, un 60% de visitants procedien de fora de Reus i d’aquests, més de la meitat eren de la demarcació de Barcelona.

La Fira, en què aquest any participen una vintena dels productors més importants de la DOP Siurana, també presenta una vessant lúdica, festiva i participativa, i al llarg del dia i mig que dura es realitzen diverses activitats dirigides a tots els públics, entre ells l’infantil, amb un taller didàctic, un espectacle de titelles i un berenar de pa amb oli i xocolata.

Es continuarà premiant als compradors d’oli de la Fira, i per la compra de 5 litres d’oli s’obsequiarà amb butlletes de premi segur per incentivar als compradors. Entre els obsequis hi ha garrafes i botelles d’oli, pans i coques, botelles de vermut, entrades al Gaudí Centre i al pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, visites guiades a molins d’oli de la DOP Siurana, i com a novetat, vals per a esmorzar a diferent festes d’oli de la DOP Siurana i vals tapa per al Ganxet Pintxo.