.

.

TOTS 21

Una imatge de Reus Viu el Vi. Foto: Cedida

Una imatge de Reus Viu el Vi. Foto: Cedida

A poques hores del tancament de la Reus Viu el Vi 2023, la tretzena fira de les Denominacions d’Origen de la Cambra de Comerç de Reus, haurà signat novament una edició històrica. Amb jornades multitudinàries, que han deixat petita la plaça de la Llibertat, la fira s’enfilarà per sobre dels 120.000 tastos de vi i més de 15.000 copes despatxades. Són xifres de rècord, que superen amb escreix les registrades l’any passat en una edició que ja va arribar a fites insòlites atenent que era la primera que s’organitzava després de la pandèmia.

Des de l’organització, el president de la Cambra, Jordi Just, ha volgut posar en valor una vegada més la importància de la fira com aparador dels vins del territori. “La Reus Viu el Vi constitueix una plataforma excepcional per subratllar allò que més i millor singularitza a les nostres comarques, el seu capital vinícola. I fent-ho en la doble direcció que sempre proposa la Cambra, com és la de prestigiar el producte i d’afavorir-ne la venda”. Just també ha destacat l’elevadíssima presència de públic jove, de 18 a 30 anys, que s’introdueixen en el món del vi. “La fira, pel format i la dinàmica, ha tingut la capacitat de seduir a aquest tipus de públic. El món del vi cal que capti, amb un discurs agraït, l’atenció de nous clients atenent els hàbits de consum. Per tant, la fira realitza una gran tasca a l’hora de fidelitzar potencials clients, de perfil jove, que han de ser els consumidors del demà. Així ens ho saben reconèixer, també, les mateixes Denominacions d’Origen”.

La plaça de la Llibertat es va quedar petita per acollir la Reus Viu el Vi. Foto: Cedida

La plaça de la Llibertat es va quedar petita per acollir la Reus Viu el Vi. Foto: Cedida

Per la seva banda el director del certamen, Jaume Domènech, ha mostrat la seva satisfacció per haver complert i, fins i tot, superat les expectatives inicials. I apuntat, pel proper equip gestor de la Cambra (la corporació renovarà els seus òrgans de govern la propera tardor) la necessitat d’avaluar com pot créixer la fira. “La immensa capacitat d’atracció de la fira ha de servir, també, per evolucionar el model. En aquest sentit ja fa anys que imaginem una fira que creixi també en superfície i que permeti generar dos ambients”, ha apuntat Domènech, que també ha avançat que l’any vinent la fira comptarà amb un innovador i avançat sistema de venda anticipada per poder donar resposta, de manera adequada, al gran volum de visitants que participen del certamen.

Totes aquestes novetats serviran per mantenir la capacitat d’atracció d’una fira que s’ha convertit, amb xifres tan eloqüents, en un dels certàmens amb més capacitat d’atracció de tot Catalunya.

La Reus Viu el Vi 2023 és una iniciativa de la Cambra de Comerç de Reus, amb el suport de l’Ajuntament de Reus i el patrocini de Vermuts Miró.