.

Protesta davant la caseta de Vox a Reus. Foto: Marc Busquets

Les accions de protesta convocades per l’antifeixisme contra Vox aquest Sant Jordi s’han tancat sense incidents. Una trentena de col·lectius diversos de la ciutat i el territori van fer una crida, dies enrere, a una manifestació al Mercadal pel fet “inconcebible” que el partit d’ultradreta s’hagi pogut instal·lar a la plaça de Sant Pere, amb l’autorització del consistori.

A les 7, a les portes de l’Ajuntament, un centenar llarg de persones han lluït pancartes i cartells amb lemes contra el racisme i el masclisme, i han descrit el batlle Carles Pellicer com un “botifler”. Posteriorment, el grup sha enfilat el camí cap a l’estand de la formació que a Reus lidera Jordi Ferré. Aquest, protegit per agents dels Mossos, ha enregistrat amb el seu mòbil tot el que ha passat. ‘Reus serà la tomba del feixisme’, l’han advertit els assistents. Una de les simpatitzants de Vox, per part seva, ha increpat els antifeixistes tot sostenent una bandera espanyola.

Al matí

Hores abans, al matí, una trentena aproximada de persones han dut a terme una primera acció de protesta, aquesta en silenci. Els concentrats han lluït una pancarta en què s’hi ha pogut llegir ‘Reus sempre antifeixista’, així com cartells amb diferents lemes contra el racisme i el masclisme.

Els assistents han fet un cordó tot duent armilles grogues. Diversos agents del cos dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana ho han controlat, a distància, sense que s’hagi hagut de lamentar cap incident. Al llarg del migdia, es duran a terme accions similars als estands de Cs i dCIDE.

Pel que fa Vox, i segons s’ha confirmat a Reusdigital.cat, el partit es presentarà finalment a les eleccions del mes de maig. Ferré serà el candidat.

Reusdigital.cat