.

Cartell de la ruta Gabriel Ferrater. Foto: Cedida

Cartell de la ruta Gabriel Ferrater. Foto: Cedida

En el marc del programa «Març marçot, versos per tot» impulsat per les Biblioteques Municipals, s’ha tornat a programar la Ruta Gabriel Ferrater, creada per Fina Masdéu. L’Ajuntament de Reus, i en el seu nom les Biblioteques Municipals, han signat un acord amb l’autora, per a la programació d’aquesta ruta un mínim de dues vegades a l’any. La primera tindrà lloc aquest dissabte 18 de març a les 12:00 h i té el seu punt de trobada al vestíbul del Centre de Lectura. Per participar-hi cal inscriure’s a inscripcions.reus.cat.

L’equip d’Ans Educació serà l’encarregat de dinamitzar l’itinerari circular que comença al Centre de Lectura, passa per la Galeria de Fills Il·lustres de l’Ajuntament i les cases on va néixer i viure Gabriel Ferrater amb la seva família mentre van ser a Reus. Durant la ruta es llegeixen alguns dels poemes i altres textos escrits per ell mateix o d’altres autors i que ajuden a configurar una idea de la seva complexa personalitat.

Aquesta ruta és una de les activitats literàries a l’entorn de la figura de Gabriel Ferrater que l’ajuntament de Reus representa dins d’Espais Escrits, la xarxa del patrimoni literari català. Per a més informació es pot consultar la web de les Biblioteques Municipals.