.

.

TOTS 21


Les obres tenen un termini d'execució de quatre mesos. Foto: Cedida

Les obres tenen un termini d’execució de quatre mesos. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus ha iniciat les obres dels carrils bici de l’avinguda de Salou, adjudicades a l’empresa Construccions Vinaixa SA, amb un pressupost de 144.883,98 euros (IVA inclòs). El projecte compta amb finançament de la Unió Europea, amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’estat espanyol, i d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

L’actuació permetrà completar el carril per a bicicletes a l’avinguda Salou, i connectar-los amb els futurs trams de l’avinguda de Sant Bernat Calbó i del carrer Flix. El projecte inclou la implementació d’un carril bicicleta segregat en vorera bidireccional, donant continuïtat al carril existent. La solució de carril bici segregat en vorera respecta l’amplada útil per als vianants superior als 1,80 metres, tal i com marca la normativa.

Actualment, l’avinguda de Salou té ja construïts els trams de carril bici entre la plaça del Canal i el carrer de Manuel Hugué, i entre l’avinguda de la Universitat i el carrer de l’Agricultura. El projecte preveu donar continuïtat a la via amb la construcció dels trams entre el carrer de Manuel Hugué i l’avinguda de la Universitat; i entre el carrer de l’Agricultura i el carrer del Comandant Sugranyes.

Pel que fa a les cruïlles de l’avinguda de Salou amb el carrer de l’Agricultura i el el carrer de Pere Benavent, el projecte defineix també habilitar un nou pas de vianants i bicicletes adaptat.

El projecte fixa un termini d’execució de 4 mesos.