.

.

TOTS 21


Presentació del programa Techtalent avui a Tarragona. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus, l’Ajuntament de Tarragona, el Clúster TIC Catalunya Sud, la Fundació Esplai i Global Education Techma Business School posen en marxa el projecte Techtalent. Un projecte que consisteix a acompanyar les persones joves participants en la definició d’itineraris professionals dins del sector de la informàtica, mitjançant un programa formatiu de reorientació de trajectòries. L’objectiu és reorientar la trajectòria professional de joves en atur.

Tant l’Ajuntament de Reus com el de Tarragona es faran càrrec de la part d’orientació laboral d’aquest curs, a través de l’IMFE Mas Carandell i Tarragona Impulsa. Aquest programa formatiu està adreçat a persones de 18 a 29 anys al voltant del sector de la informàtica. La formació disposa de 30 places i conté un programa de 576 hores. Aquesta actuació està promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

El regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Óscar Subirats, ha posat de manifest “la importància d’establir estratègies territorials en l’ocupació”. Subirats ha afegit que “l’objectiu és poder promoure una formació específica per donar sortida a joves en atur a trobar el seu projecte de vida”.

Per la seva banda, la consellera de Promoció Econòmica i Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, ha remarcat “el treball en xarxa dels diferents agents per afavorir l’ocupabilitat dels joves i respondre les necessitats de les empreses”. I ha afegit: “Volem donar una dimensió territorial, per això comptem amb la implicació simultània de les ciutats que són capital de les comarques més importants del Camp de Tarragona, com és Tarragona i Reus”.

Per la seva part,  el director de l’àrea de Formación y Empleo de la Fundació Esplai ha remarcat que projectes com aquest compleixen moltes de les polítiques europees. “Es tracta de teixir aliances estratègiques  en allò que necessitem per assolir grans reptes”. En la mateixa línia s’ha expressat el director del Clúster TICsud, Sergi Novo, en considerar que Techtalent és un programa ambiciós perquè permet convertir-nos en referents en el sector TIC per al desenvolupament territorial del Camp de Tarragona. Aquest projecte no només és un programa de formació, professionalització i ocupació. És un programa de Desenvolupament Econòmic i Local.

Finalment, la directora de màrqueting i comunicació de Techma Business School, Àngels Garcia, ha senyalat que “hi havia una mancança en formació especialitzada que el territori ha sabut aprofitar. Aquesta és una oportunitat única pel territori”.