.

.

TOTS 21


Imatge de la visita de la ministra de Transports. Foto: Cedida

Imatge de la visita de la ministra de Transports. Foto: Cedida

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, han acordat l’inici del treball conjunt per a la cessió a l’Ajuntament de Reus de la platja de vies dels terrenys de l’estació, a l’avinguda del Comerç, propietat d’Adif. L’acord ha tingut lloc aquest dijous, 22 de juny en una breu reunió de treball celebrada en el marc de la visita institucional de la ministra a l’Ajuntament de Reus.

L’alcaldessa ha recordat que aquest és un projecte prioritari pel nou Govern de Reus i ha anunciat que el passat dilluns ja va sol·licitar una entrevista amb la presidenta d’Adif per avançar en aquesta històrica reclamació de la ciutat que ha de permetre trobar la fórmula perquè l’ús dels terrenys pugui ser municipal i en benefici de la ciutadania de Reus.

La reunió de treball també ha comptat amb la presència del secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores; el delegat del govern de l’Estat a Tarragona, Santiago Castellà, i diversos membres del Govern de Reus.

La trobada també ha servit per fer un seguiment de projectes d’infraestructures en marxa. En aquest sentit, la ministra ha recordat l’objectiu de licitar les obres de construcció de l’estació de Bellissens aquest 2023 i aprovar l’estudi informatiu de l’estació intermodal i sotmetre’l a informació pública, també enguany.

En l’àmbit ferroviari, la ministra ha anunciat que Adif ja treballa  en el projecte de pantalles acústiques al pas de les vies del tren a tocar de l’avinguda de Saragossa, amb la previsió de licitar les obres durant el segon semestre d’aquest 2023 i que el 2025 aquestes estiguin ja executades.

Finalment, durant la reunió també s’ha parlat sobre la col·laboració en matèria d’habitatge, en especial de la cessió d’una quarantena de pisos que la Sareb té a Reus. Ajuntament i ministeri han acordat continuar converses per accedir a mecanismes de finançament estatal per a la rehabilitació dels habitatges i posar-los a disposició de la ciutadania.

L’alcaldessa Sandra Guaita ha manifestat que “la voluntat d’aquest nou govern municipal és establir aliances que permetin el desenvolupament de les infraestructures necessàries per la ciutat”.

Al seu torn, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha qualificat la reunió de “fructífera” i ha refermat “el compromís del Ministeri i del Govern d’Espanya amb tots el projectes que tenim per endavant a Reus i que sens dubte són molt necessaris”.

Posteriorment, l’alcaldessa, la ministra i la resta de representants dels governs reusenc i estatal s’han reunit amb representants de la Cambra de Comerç de Reus, en una trobada en la que hi ha assistit Miquel Domingo, coordinador d’infraestructures de la corporació mercantil i Jaume Llosas, director gerent de la Cambra.