.

El cartell d’enguany destaca els castells, els diables i l’Àliga amb un dibuix “de caire publicitari” per animar a la festa, segons el seu autor, Marc Antoni Pérez Oliván. Foto: Ajuntament

Comença el compte enrere per a les festes de Misericòrdia de Reus, a mitjans del pròxim mes de setembre. El regidor de Cultura, Daniel Recasens ha explicat aquest matí en roda de premsa el model escollit i part del programa, mentre Marc Antoni Pérez Oliván, l’artista que ha rebut l’encàrrec per a elaborar el cartell d’enguany, en presentava el disseny final. “Volem fer un pas més en aquestes festes i tornar als carrers de manera més literal i menys metafísica”. L’epicentre serà el Passeig de Misericòrdia, “sigui dempeus, amb cadires o graderies”, amb altres punts repartits arreu de la ciutat.

Es recuperaran no només sensacions, sinó també espectacles i elements festius tradicionals, i es preparen dos concerts de gran format que tindran com escenari el Parc de la Festa, únic de pagament de tots els que figuren al llistat. En essència, La Bassa de Mas Iglesias (destinat als espectacles més familiars), la plaça Anton Borrell (Havaneres i la Revetlla del dia 24) i La Palma, que acollirà des del Vermut Rumbero fins al Canó de la Festa, el Carro dels Romanços, el Ball de Sant Miquel i el Festival Reggus el 24 de setembre. Recintes útils, segons Recasens, perquè a part de la seva funcionalitat “garanteixen el manteniment de les mesures” anticovid.

Pel que fa al més destacat de l’esbós apuntat avui, el Ball de l’Àliga està previst fer-lo al Santuari a la tarda i l’espectacle ‘Misericòrdia de Reus al Cel’ de l’Orfeó Reusenc es representarà en 2 passis el 17 de setembre a La Prioral de Sant Pere. El foc també estarà present per Misericòrdia: la Baixada del Ball de Diables es farà a la tarda, amb carretillada inclosa. La sortida dels elements del Seguici del dia 24 s’està pensant de fer-la agrupant diferents balls i elements en espais concrets de la ciutat (escoles en la seva major part).

J.S.