.

 

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha visitat aquest matí les obres que s’han fet recentment al barranc de Pedret. Foto: Ajuntament

El regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio ha visitat aquest matí les obres que s’han fet recentment al barranc de Pedret, al barri Immaculada, per a reparar l’escullera i estabilitzar la llera del barranc al seu pas pel barri.

Degut a les fortes pluges d’octubre del 2019, la protecció del barranc, que consisteix en una escullera horitzontal amb pedres de grans dimensions, va quedar afectada per l’embat de l’aigua. Ara, s’ha construït una protecció més robusta que permet fixar el fons de la llera en cas d’avingudes extraordinàries. L’obra, iniciada el 30 de març, es va completar fa uns dies a excepció de les plantacions de coberta vegetal al talús dret, que es faran a la tardor quan les condicions climàtiques són més favorables.

El pressupost global de l’actuació ha estat de 120.516,64€, dels quals el 70% han estat finançats per una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Rubio considera que l’obra “dona resposta a les reivindicacions dels veïns i era necessària per protegir l’entorn de possibles avingudes i millorar la salubritat del barranc”. “El canvi climàtic ja és una realitat i així ens ho demostren els fenòmens meteorològics extrems que es produeixen sovint i que ens obliguen a estar alerta i a treballar en la prevenció dels efectes adversos amb antelació”, ha manifestat.

Les obres han consistit en els treballs de neteja de la llera; l’adequació del fons amb la retirada de l’escullera existent; l’excavació i reperfilat de la llera i, un cop adequat el llit, la col·locació d’una doble cap d’escullera amb blocs de pedra naturals de més de 1.200 kg, amb un mantell geotèxtil, de forma regular per facilitar el drenatge i evitar l’estancament d’aigua. També s’ha escomès l’arranjament del lateral més afectat, amb revestiment de la mateixa tipologia que el fons, i la posterior revegetació de la zona, que es completarà la propera tardor.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */