.

Interior del Teatre Fortuny. Foto: Ajuntament de Reus

La ciutat de Reus ha estat elegida com a Capital de la Cultura Catalana 2017, segons que ha informat avui Xavier Tudela, president de l’organització Capital de la Cultura Catalana. Serà justament l’any que Tarragona celebrarà els Jocs Mediterranis i on Reus en serà subseu de futbol i hàndbol masculí. Tarragona ja va ser Capital de la Cultura Catalana l’any 2012.

Reus va aprovar per unanimitat presentar la seva candidatura com a referent cultural de l’àmbit lingüístic català en el Ple Municipal de desembre de 2013, una candidatura que, a més, ha rebut centenars d’adhesions d’entitats i de persones de la ciutat.

Un dels grans potencials que té Reus és el seu ric, variat i nombrós calendari d’activitats culturals que es distribueixen durant tot l’any i que es complementen amb les programacions estables dels teatres Fortuny, Bartrina, Bravium i Sala Santa Llúcia, a més de l’Orfeó Reusenc i Cal Massó, i les exposicions d’art ja siguin organitzades pel mateix ajuntament de Reus o per diferents galeries de la ciutat.

Reus ha previst en la seva candidatura preparar un conjunt d’activitats específiques lligades amb un altre dels grans eixos culturals, lúdics i turístics que té la ciutat i que és el modernisme.

En els propers dies, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, signaran l’acord oficial de nominació de la ciutat de Reus com a Capital de la Cultura Catalana 2017.