.

.

TOTS 21

La candidatura de Reus en Moviment. Foto: Cedida

La candidatura de Reus en Moviment. Foto: Cedida

Reus en Moviment ha presentat aquest divendres al local de campanya la llista de 27 persones que integren la candidatura. Segons el cap de llista David Vidal, que ha tancat l’acte, es tracta d’“un equip de 27 persones que respon a perfils professionals i experiències laborals ben diverses, molt representatiu del conjunt de la ciutadania reusenca, sense hipoteques en la política tradicional, amb il·lusió i esperit de canvi, conscient de les idees i els valors de justícia social i de país que cal defensar i amb garanties de formació i coneixements per representar institucionalment i amb responsabilitats de govern el conjunt dels veïns de Reus”.

En aquest sentit, els membres de la candidatura han expressat el desig d’empènyer el projecte amb totes les seves forces per portar-lo al Saló de Plens de l’Ajuntament amb el màxim de representació possible i el màxim compromís de treballar des del Govern de la ciutat.

Candidat més jove de ReM
Durant l’acte ha intervingut el membre més jove de la candidatura, Toni Trujillo, de 25 anys, que és graduat en Educació Infantil, màster en Gestió comunicativa i E-learning i màster en Captació i gestió en esport d’alt rendiment. Trujillo ha parlat en nom de la resta de candidats i ha expressat la seva voluntat de ser una eina per potenciar i fomentar la participació dels joves dintre de la política municipal. “Avui en dia moltes persones tenen la imatge que parlar de política o participar en ella és cosa de gent més experimentada o que té un recorregut molt més gran, i és un error pensar en això”, ha explicat Trujillo. “La joventut és un sector important de la societat i la seva participació en la política és essencial per al desenvolupament i progrés”, ha afegit.

Trujillo s’ha referit al punt del Decàleg electoral relatiu a l’educació i ha remarcat la importància de donar un impuls a l’educació municipal i de seguir una línia estratègica i transversal en aquest sector educatiu de ciutat.

Toni Trujillo ha parlat també de l’esport i ha recordat que “no podem confondre l’esport amb fer exercici físic, va molt més enllà, hàbits saludables, rutines, educació emocional…”, i ha reclamat la necessitat d’”una línia estratègica i d’actuació en l’esport municipal, així com donar suport a totes les entitats que l’envolten”.

La candidatura de Reus en Moviment
Els membres de la candidatura són els següents:

 1. David Vidal Caballé
 2. Cèlia Albi Fernández
 3. Rafel Julbe Aparicio
 4. Olívia Molet
 5. Pau Salvadó Biarnes
 6. Alfred Arias Barrio
 7. Ignasi Basora Gallisa
 8. Maria del Carme Cabre Serra
 9. Jaume Margalló Nieto
 10. Carla Roselló Vidal
 11. Jordi Suárez Baldrís
 12. Susana Roig Nadal
 13. Oriol Martínez Alos-Moner
 14. Jordi Brunet Casatellano
 15. Maria Lourdes Hinojosa Santiago
 16. Antonio José Trujillo Díaz
 17. Francesc Torres Molina
 18. Pere Elías García
 19. Enriqueta Pascual Jaumot
 20. Maria Mota Gómez
 21. Antonio José Ruiz Gómez
 22. Joan Anton Carricondo Oyonate
 23. Enric Bargalló Solé
 24. Maria Lourdes Oliach Tarragó
 25. Maria Misericordia Alegre Llaberia
 26. Josep Damià Vernet Barceló
 27. Mar Joanpere Foraster
Presentació de la candidatura. Foto: Cedida

Presentació de la candidatura. Foto: Cedida

Decàleg de propostes
Precisament els membres de la llista han exposat un decàleg de propostes que resumeix les desenes d’iniciatives incloses al Programa Electoral de Reus en Moviment. El decàleg recull aquestes mesures:

 1. Posar en marxa un Servei d’Assistència Jurídica per a la gent gran per fer front als problemes i la indefensió de moltes persones grans davant les administracions, bancs i grans empreses de serveis bàsics.
 2. Crear un nou espai d’atenció a la ciutadania amb finestreta única per cobrir la bretxa social i cultural de les noves tecnologies, amb punts d’atenció als diversos centres cívics de la ciutat com a extensions de l’OAC arreu de la ciutat. Acostem l’Ajuntament a la ciutadania amb la Regidoria de Barris.
 3. Impulsar l’Oficina Municipal d’Escolarització per potenciar-ne el servei a la ciutadania i millorar-ne els recursos. A través de l’OME cal donar codecisió a l’Ajuntament i la comunitat educativa per planificar i organitzar l’educació a Reus conjuntament amb la Generalitat. Reus es mereix una OME amb una atenció horària i de personal digna d’una ciutat de més de 100.000 habitants.
 4. Recuperar la capitalitat cultural de Reus: dotar amb més pressupost la cultura i treballar pel lideratge en la programació, producció i promoció escènica, en l’atenció i projecció dels museus i patrimoni i en els plans de lectura i biblioteques. Vincular les polítiques culturals de Reus a les xarxes de país. Enfortir i garantir l’ús de la llengua catalana arreu de la ciutat amb un paper proactiu i amb corresponsabilitat amb les entitats que treballen en aquest àmbit.
 5. Incrementem el pressupost destinat a la salut mental en adolescents dins dels diferents plans vigents en aquest àmbit. Treballem en la millora de la convivència en centres educatius per prevenir casos d’assetjament i altres situacions, en col·laboració amb les famílies i equips docents.
 6. Desenvolupar un programa per a la promoció d’habitatge de lloguer adaptat a les necessitats actuals, que funcioni i estigui dotat amb els recursos necessaris. Reaprofitar i condicionar edificis públics en desús per a usos d’interès públic.
 7. Garantir la seguretat i el benestar als carrers millorant la mobilitat i l’autonomia de persones joves i grans, pacificant i reduint sorolls i emissions a la via pública per tenir una ciutat més saludable. Redissenyar la xarxa de bus públic amb més freqüències, parades més ben situades i cobrim les zones desateses per afavorir la mobilitat laboral i de la ciutadania en general.
 8. Per una mirada ecològica i una nova cultura de l’aigua: combatre la utilització del plàstic d’un sol ús per convertir els residus en recursos. Treballar per la reutilització de l’aigua per reduir l’impacte en el consum i l’afectació ecològica a l’entramat «Riudecanyes – Siurana – Ebre». Fer proves pilot per a la reutilització d’aigües grises en dependències municipals.
 9. Repensar l’organització interna de l’Ajuntament per optimitzar recursos i estalviar diners, amb la revisió de les gerències i el replantejament de sous a regidors i càrrecs de confiança. Internalitzar serveis i millorar i optimitzar la contractació d’obres i serveis.
 10. Implantar la targeta d’aparcament per a persones residents en zones properes a aparcaments o pàrquings de gestió municipal amb tarifes reduïdes. Habilitar solars per fer més pàrquings dissuasoris als afores de la ciutat i fer un manteniment periòdic dels existents que inclogui videovigilància.

Reus en Moviment neix com un espai de reflexió i opinió política per aportar idees i contribuir a la millora de la ciutat de Reus. Des d’un enfocament progressista, es convida la ciutadania a generar propostes per reforçar la cohesió social, la cultura i el lideratge de la ciutat, amb el debat i l’autocrítica com a eines de pensament. A Reus en Moviment caminem cap a una nova consciència, més humana, orientada envers el bé comú.

Reus en Moviment té el suport de la formació Moviment d’Esquerres de Catalunya (www.mesesquerres.cat) i conjuntament constitueixen la candidatura Reus en Moviment – SomMESCat.