.

El regidor Daniel Rubio ha explicat que el nou incendi a la planta de compostatge ha avançat una proposta ja prevista. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Reus ha engegat un nou servei de recollida de fracció vegetal porta a porta. Segons el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Daniel Rubio, tot i que la seva implantació ja estava prevista, s’ha accelerat davant la impossibilitat de traslladar les restes a la planta de compostatge de Secomsa, a Botarell, on fa un mes es va produir un segon incendi. “Feia tres setmanes que el servei no es podia dur a terme amb la normalitat i regularitat planificada”, ha afirmat Rubio, qui ha argumentat que han hagut de buscar una solució alternativa, ja que els contenidors estaven plens. A partir d’ara, els usuaris hauran de sol·licitar la recollida de les restes, que seran triturades i destinades a usos diversos.

Des que el passat 22 d’abril es va produir un segon incendi a la planta de compostat de Secomsa, l’Ajuntament de Reus no ha pogut traslladar-hi la fracció vegetal, com era habitual, per seguretat. Una situació que ha provocat que els catorze contenidors de tipus banyera instal·lats a diversos punts de la ciutat, així com les tres caixes de recollida ubicades als barris residencials d’Aigües Verds, el Pinar i Blancafort estiguessin plens.


Altres notícies:


“Això ens ha portat a muntar amb quinze dies un servei que doni resposta a la ciutadania”, ha afirmat el regidor Rubio, qui ha subratllat que l’incendi ha accelerat un projecte que el consistori ja tenia damunt de la taula. “Nosaltres sabíem que les banyeres a la via pública ens generaven algun punt d’incivisme i la manera de combatre-ho era eliminar-les”, ha afirmat Rubio, qui ha afegit que calia trobar un servei alternatiu.

Finalment, s’ha optat pel porta a porta per tal que les persones interessades sol·licitin el lliurament de sacs de recollida de tipus ‘big-bag’ on dipositar les restes. A partir d’aquí, un servei de recollida de tipus setmanal recollirà la fracció vegetal, que serà tractada per una biotrituradora. Posteriorment, i sota demanda, el triturat es podrà distribuir a particulars o a la pròpia corporació per a processos d’autocompostatge “que encara s’estan estudiant”.

Des del consistori han recordat que l’any passat a la ciutat es van recollir 646.000 quilograms de fracció vegetal que suposen el 5% del total de residus municipals.

ACN/Neus Bertola