.

.

TOTS 21


La col·laboració de la Guàrdia Civil va ser crucial per trobar el veler. Foto: Cedida

La Guàrdia Civil a Tarragona va col·laborar, aquest dimecres, en el rescat de tres persones que anaven a la deriva en un veler. El Centre de Salvament Marítim de Tarragona (SASEMAR) va emetre un avís a les 16.50h que informava que hi havia un veler amb tres tripulants en dificultats. En el moment de llençar el senyal de socors, l’embarcació es trobava a unes 6 milles nàutiques (12 km) al sud-oest de la plataforma Casablanca (a 32 km de la costa).

El veler, de 13 m d’eslora i se nom Music Box, tenia els pals de velam trencats i problemes amb el motor. En la seva cerca hi va participar un helicòpter i una embarcació de Salvament Marítim, a més d’un remolcador.

Una vegada rebuda la comunicació, la Guàrdia Civil, a través del seu Sistema Integral de Vigilància Exterior (SIVE), va poder localitzar el veler a les 17.34 hores i va informar Salvament Marítim que, una hora més tard, va auxiliar els tres tripulants, tots ells en bon estat físic. El vaixell realitzava la travessia entre el port de partida de Sitges i de Guardamar del Segura.

Salvament Marítim va remolcar l’embarcació accidentada dirigint-la al port de La Rápita, on va atracar a les 23.04 hores.

V.Tapias