.

.

TOTS 21


Imatge de la plataforma Casablanca. Foto: ACN

Repsol prospectarà una àrea marítima de 81.487 hectàrees pròxima a la plataforma Casablanca a la recerca de noves bosses de petroli. La Direcció General de Política Energètica i Mines del Ministeri d’Indústria ha publicat al BOE d’aquest dimarts la resolució de la sol·licitud del permís d’investigació d’hidrocarburs batejat com ‘Medusa’. La companyia, que va demanar l’autorització a l’Estat fa dos anys, preveu realitzar proves de sísmica 3D en aquest espai per aprofundir el seu coneixement del subsòl marí. En les prospeccions participen també altres companyies sòcies de Repsol en les explotacions petrolíferes en funcionament a la zona, com CNWL Oil España, Petroleum Oil & Gas España i Cepsa.

L’àrea objecte de les prospeccions està situada prop de l’actual plataforma Casablanca, davant la costa del delta de l’Ebre i Tarragona. Se situa, exactament, entre les coordenades 40º 45 i 40º 30′ latitud nord, així com 1º 00′ i 1º 25′ longitud est. La resolució del Ministeri obre ara un termini de dos mesos a partir dels quals es podran presentar altres ofertes en competència o que altres societats que es considerin perjudicades puguin oposar-se al permís.

Segons han explicat fonts de la companyia a l’ACN, l’autorització estatal ha de permetre “completar” els resultats dels estudis efectuats en diverses àrees del subsòl marí de la zona amb l’ajut de tecnologies més avançades. Concretament, Repsol preveu efectuar proves de sísmica 3D -caracterització geològica del subsòl en tres dimensions-, que han d’ajudar a millorar considerablement la qualitat de les dades obtingues amb mètodes antics i detectar la presència de possibles noves bosses de petroli.