.

L'alcalde Ballesteros participant aquest matí amb els alumnes de Sant pere i Sant Pau

L'alcalde Ballesteros participant aquest matí amb els alumnes de Sant pere i Sant Pau

La Fundació Repsol ha instal·lat al Parc Sant Rafael de Tarragona una carpa amb un gran taulell de joc anomenat ‘El Gran Juego del Ciudadano R’ fins al 2 de febrer.

Amb ‘R’ de Repsol o ‘R’ de responsabilitat, aquesta proposta d’oci educatiu per a totes les edats i especialment els nens fomenta valors com la participació, el respecte, la solidaritat i responsabilitat entre ciutadans i amb el medi ambient mitjançant proves a diverses caselles d’acció (avançar, retrocedir, perdre torn…) segons la puntuació d’un gran dau en que els participants són les fitxes i han d’aconseguir xapes de diversos colors segons el valor de cada cas com ‘Ajuda al planeta’, ‘El teu somriure és la meva energia’, ‘Mira pels altres’, ‘Millor entre tots’ i ‘Tu pintes molt’.

Alumnes de l'Escola Sant Pere i Sant Pau participant aquest matí del joc de CiudadanoR

Alumnes de l'Escola Sant Pere i Sant Pau participant aquest matí del joc de CiudadanoR

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat aquest matí a la inauguració de la carpa i ha destacat la tasca de Repsol “fomentant e incorporant valors a través del joc” amb aquesta iniciativa després d’altres com espais de química, solidaritat, discapacitat, etc.

Ballesteros ha coincidit amb la visita d’un centre escolar, avui l’Escola de Sant Pere i Sant Pau, i fins i tot ha participat en alguna de les proves dels nens i nenes participants, aconsellant-los “rebeu aquests valors i que els transmeteu als altres” ja que segons el batlle “si tots tinguéssim valors com aquests incorporats en la nostra vida tindríem una millor ciutat amb una societat feta entre tots” ha dit.

Els nens i nenes s’ho han passat d’allò més bé amb jocs “de tots la vida”, tal com deia un dels monitors, a la vegada que s’instruen dels aprenenta¨tges i els valors impartits. Entre ells, trencaclosques per resoldre en grup, preguntes per conèixer formes d’estalviar energia, problemes senzills per esbrinar, etc.

Pantalla amb les fotos recollides de la gimcana

Pantalla amb les fotos recollides de la gimcana

Gimcana fotogràfica

Una altra proposta dels participants que poden fer-se carnet de ciudadanoR a l’entrada del recinete, és la Gimcana Fotogràfica. Es lliura als participants una càmera fotogràfica i se’ls planteja com a desafiament passejar per l’entorn del parc i fer 5 fotos relacionades amb els esmentats valors. Les fotografies passen a formar part d’un recull que es pot visualitzar en una pantalla del recinte i el llibre de fotos virtual de la Fundació a la web.

La carpa està oberta fins al 2 de febrer de 10.30h a 14h i de 15.30h a 19h de dilluns a divendres i d’11h a 14h i de 15.30h a 19.30h els caps de setmana.

-Adrià Recasens-

/* JS para menú plegable móvil Divi */