.

Al centre, Joan Pedrerol, president del Complex Industrial de Repsol, en el balanç de la Parada aquest matí

Al centre, Joan Pedrerol, director del Complex Industrial de Repsol, en el balanç de la Parada aquest matí

Comencen a entrar en funcionament les primeres plantes químiques després de la Parada 2013 de Respol a la Pobla de Mafument, que finalitza amb un balanç positiu donat que no s’ha produït cap baixa per accidentalitat, el principal objectiu, tot i superar en un 2% el pressupost previst de 95 milions d’euros.

El Complex Industrial de Repsol a Tarragona reempren la seva activitat després de dos mesos de tasques d’aturada per tal de realitzar treballs de manteniment i incrementar la competitivitat de les instal·lacions a partir de les inversions programades. Aquestes, han superat la previsió inicial com a única dada “lleugerament negativa” segons ha valorat el seu director, Joan Pedrerol. Tot i així, el principal objectiu s’ha complert i no s’ha produït cap baixa per accident, tan sols petites actuacions sanitàries i menys que en altres ocasions, una de cada mil persones. Una dada positiva també tenint en compte que s’hi han implicat 3.000 persones, 1600 de la pròpia Repsol i 1500 d’empreses col·laboradores.

Els treballs han afectat les plantes d’OPSM, Derivats, Butadiè, Poliolefines i Olefines, de les quals aquesta última, el cracker, comença el procés de posada en marxa mentre que la resta ja fa uns dies que han recuperat la normalitat productiva. Les actuacions redueixen en un 9% el consum energétic de cada tona d’etilè, millorant la competitivitat respecte altres crakers europeus.

Segons ha apuntat Pedrerol, “el procés de posada en marxa és més llarg i complex per la instal·lació de dues noves turbines. Al ser noves calen revisions i ajustos per assegurar la seva afectivitat, ja que han de funcionar les 24h dels 365 dies de l’any” ha dit. Tot i així es preveu que el cracker entri en funcionament en 5 dies.

La química derivada, amb 3 unitats, també entrarà a funcionar en breu, una aquest cap de setmana i les dues restants la setmana vinent.
També s’ha valorat la campanya per reduir el consum d’alcohol entre els operaris i que ha comptat amb la col·laboració de restaurants i bars de la zona. En aquest cas 4 de cada 1000 treballadors han donat positiu i per consegüent no han entrat a la planta.

La propera aturada serà al 2018, abans es durà a terme la de la refineria al 2016, ja que l’última va tenir lloc a inicis del 2011.

/* JS para menú plegable móvil Divi */