.

.

TOTS 21

Una recreació de l'espai per a gossos a la platja de Llevant, al districte de Sant Martí. Foto: X.S

Una recreació de l’espai per a gossos a la platja de Llevant, al districte de Sant Martí. Foto: X.S

L’Associació GAIA reivindica un model a les platges a Tarragona com la que s’està aplicant a platges com les de Barcelona. Així ho ha explicat Cristina García, membre l’associació a Tarragona 21.

«L’ordenança de Protecció i Tinença d’Animals està aturada» denuncien des de l’associació i «fa mesos que no en sabem res». «A més creiem que seria un reclam turístic» i «que donaria una bona imatge de Tarragona». En aquest sentit, García considera, com ja s’havia proposat anteriorment, que la Platja Llarga «seria el lloc ideal per habilitar un espai per els cans».

Tot i que, la demarcació de Tarragona ha doblat en els darrers dos anys les platges destinades als banys del gossos, la ciutat encara no compta amb espais específics per aquests usos. Actualment són cinc les platges ubicades a Alcanar, Cambrils , Deltebre (Platja de Riumar) i dues a l’Ametlla de Mar (Platja de Bon Caponet i Cala del Cementiri).

El model barceloní

«No ha de ser tan complicat» explica García recordant el model de Barcelona. L’espai per a gossos a la platja, hauria d’estar delimitat per una tanca de fusta, tal com s’ha fet a Barcelona. On s’ha habilitat un espai de 1.200 metres quadrats per a gossos a la punta del costat Besòs de la platja de Llevant durant aquest estiu, a partir del mes de juny. A Tarragona, l’espai ideal seria una de les puntes de la platja Llarga, recorda Garcia.

Caminada reivindicativa

Des de fa quatre anys GAIA organitza una caminada reivindicativa des de Port de Tarragona fins la Platja Arrabassada per demanar que s’acceleri l’aplicació d’aquesta ordenança. Per principis d’aquest mes d’octubre està prevista la propera passejada amb gossos pel litoral tarragoní.

B.U.