.

Els Mossos i la Policia Nacional s’emporten un dels detinguts a Barcelona. Foto: Laura Fíguls

Un dispositiu policial contra una organització criminal transnacional especialitzada en robatoris amb força a domicilis ha finalitzat amb una trentena de detinguts. Es tracta d’un operatiu conjunt amb la Policia Nacional, la Interpol i l’FBI. Fonts dels Mossos han explicat que s’han efectuat prop de 30 entrades i escorcolls. Disset han estat a Barcelona ciutat, però també se n’han fet a d’altres poblacions catalanes com Badalona, Cornellà de Llobregat, Tarragona, Sitges, Masnou i Castellbisbal. A més, també se n’han dut a terme a Marbella, Alacant i dues a Estepona.

L’operatiu ha arrencat a primera hora del matí d’aquest dimarts i s’han fet entrades i escorcolls simultanis a diversos punts del territori. A Badalona la policia ha intervingut en un immoble del barri de Llefià.

Façana de l’empresa de paqueteria que han escorcollat els Mossos. Foto: Laura Fíguls

A la capital catalana, els Mossos han fet 17 actuacions. Una d’aquestes ha estat en una empresa de paqueteria ubicada al número 48 del carrer Serrano. Un dels detinguts ha estat present durant l’escorcoll que els Mossos i la Policia Nacional han fet en aquest espai. En acabar, cap a dos quarts de dotze, se l’han endut arrestat. Els investigadors tenen indicis que l’organització podria haver utilitzat aquesta empresa per distribuir objectes sostrets en els robatoris.

Un total de 350 efectius dels Mossos han participat en aquesta actuació entre investigadors, agents de l’ARRO, la Brimo, Tedax i membres de la Canina. La investigació es troba sota secret d’actuacions.

ACN