.

Durant la diada s’han lliurat els Premis CATalitzador a projectes empresarials de REDESSA que tenen en compte el català. Foto: Cedida

Les instal·lacions de REDESSA Tecno han estat el centre de les activitats programades per REDESSA per aquest Sant Jordi. Durant la celebració, s’han lliurat els Premis CATalitzador, uns guardons impulsats per l’empresa municipal amb el suport del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Aquesta iniciativa vol reconèixer projectes empresarials de l’ecosistema REDESSA que promoguin l’ús del català en tots els seus àmbits.

En aquesta primera edició, el premi CATalitzador ha estat per l’empresa Qbed, dedicada a  la consultoria i a les solucions de software per a la gestió de centres sanitaris i ubicada al centre d’empreses de REDESSA Tecno. A més, donada la qualitat de les propostes, el jurat ha volgut atorgar dos accèssits. El primer, a l’entitat sense ànim de lucre ASCASUD, que aplega a perfils sèniors que es dediquen a assessorar gratuïtament a projectes emprenedors i que té la seva seu a REDESSA Viver; i el segon, per a la revista Singulars Magazín, una publicació de caràcter cultural de la demarcació de Tarragona, vinculada a l’agència Millennials, ubicada a REDESSA Viver.


Altres notícies:


Els encarregats de lliurar els guardons han estat el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens; i la directora del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas.

Un cop finalitzat el lliurament de premis, s’ha celebrat un vermut al vestíbul de l’edifici REDESSA Tecno per als professionals dels centres d’empresa. Durant la celebració, els membres de la Comunitat REDESSA han pogut deixar les seves recomanacions literàries en un punt creat amb aquesta finalitat. Al final de l’acte, s’ha lliurat com a obsequi uns sabons en forma de rosa i drac que han estat elaborats pel Taller Baix Camp, durant les seves activitats d’ocupació terapèutica per a persones amb discapacitat intel·lectual.

En paraules del regidor Josep Baiges, “Sant Jordi és una festivitat que es viu amb molta intensitat especialment al centre de la ciutat. Amb aquest acte a REDESSA Tecno hem volgut acostar aquest ambient i esperit als professionals dels nostres centres d’empresa, a través de la col·laboració de la regidoria de Cultura i Política Lingüística i del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura”.

Activitats adreçades a compartir la cultura

Durant els darrers dies, REDESSA també ha compartit a les seves xarxes socials un seguit de recomanacions literàries a càrrec de diversos llibreters de la ciutat de Reus. Aquestes recomanacions estan vinculades als àmbits d’actuació de l’empresa municipal com són la innovació; l’empresa i l’emprenedoria; i la nutrició i els hàbits saludables, una vessant connectada amb el Hub Foodtech & Nutrition, impulsat per REDESSA.

Arran d’aquestes recomanacions, l’empresa municipal ha organitzat un sorteig de Sant Jordi al seu perfil d’Instagram, en el qual els guanyadors han rebut dos lots de llibres seleccionats d’entre les recomanacions realitzades pels llibreters de Reus que han participat en la sèrie de vídeos.

En aquesta línia, els centres d’empresa del Viver i el Tecno, han estrenat el Racó de lectura. Es tracta d’un servei de préstec gratuït de llibres, enfocat als perfils professionals que treballen en aquests centres i que estaran ubicats a les zones de lleure i descans dels dos centres. Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat de REDESSA de continuar ampliant el catàleg que ofereix a les empreses instal·lades amb nous espais i serveis professionals, però també zones d’oci i lleure, com ara terrasses exteriors, equipaments per jugar al tenis taula, punts de lliurament de fruita, programa d’activitats saludables i culturals, o una zona de videojocs, entre d’altres.