TOTS 21

Josep Bultó firmant el llibre ‘Del Morell, parlem-ne’ a tots els morellencs. Foto: Tarragona 21

Josep Bultó ha presentat avui el seu últim llibre, que recull part de les memòries d’un poble: Del Morell, parlem-ne. Més que un llibre és el relat d’una vida, la visió d’un poble i el seu pensament segons la seva època.

L’autor, en aquest llibre dóna vida als records dels avantpassats que van conviure al Morell, l’objectiu d’aquest document és lluitar contra l’oblit d’un poble i aconseguir l’anhelada memòria històrica. L’autor d’aquestes memòries va néixer als Pallaresos l’any 1935, però 5 anys més tard la seva família es va traslladar al poble que avui rendeix culte, ha dedicat tota una vida al municipi perpetuant la seva memòria. Aquest no és el primer llibre que recrea del municipi.

El llibre conté imatges antigues i gràfics que ens donen una visió de com era el poble abans. Abans de res, Josep Bultó ha destacat que l’objectiu d’aquest document és “ajudar al poble i donar a conèixer una altre banda del Morell, són històries que hem creat entre tots i de les quals jo sóc el narrador”. La seva finalitat és lluitar per no esborrar la memòria d’un poble i segons l’autor aquesta “és massa important perquè es deixi en l’oblit”.

“Cal recordar tot allò que han fet els nostres avantpassats per nosaltres, per estimar-nos nosaltres mateixos, mereixen el seu reconeixement i estima perquè els hi devem la vida” – Ha afirmat l’autor d’aquestes memòries, Josep Bultó.

Finalitzat l’acte han repartit l’exemplar del llibre a totes les persones que han assistit a la presentació. Foto: Tarragona 21

La sala de l’Ajuntament del municipi ha estat la ubicació escollida per fer la presentació del llibre, que compte amb el suport de Cossetània, l’editorial vallenca que presenta ‘Del Morell, parlem-ne’ dins les novetats per aquest Sant Jordi. També ha explicat que el llibre conté consells que li van donar els avis i persones que vivien abans al Morell. Amb aquest document deixa la reminiscència del passat per a les generacions futures d’un model de vida que a dia d’avui es troba cada cop més desaparegut.

El llibre parla en primera persona de tot allò que vincula al Morell, les seves festivitats; Tots Sants, també parla de carrers coneguts del municipi, de les terres del marquès de Vallgornera, persones reconegudes pel seu renom com: “Pep de la Plaça o l’Anton de la Palla”, tot recreant la història del poble amb un recull fotogràfic que ens ajuda a endinsar-nos en una època passada.

Josep Bultó presentant el seu llibre junt amb el tinent d’alcalde de Cultura, Eloi Calbet. Foto: Tarragona 21.

Recollint el més important, Josep Bultó ha destacat que ha creat el llibre perquè estima a la gent del seu poble on ha viscut tota la seva vida. L’escriptor ha sigut acompanyat per tres regidors del municipi a part del segon tinent d’alcalde, Eloi Calbet, que ha sigut la persona que li ha donat veu al pròleg del llibre, ha destacat que aquesta memòria forma part dels “documents que es queden per la història del nostre poble, aquells que vinguin podran saber d’on venim gràcies a aquests llibres”. Per finalitzar l’acte han donat un exemplar a tots els ciutadans que han assistit a la presentació.

Andrea Palma