.

L'emotiu homenatge als treballadors de Vandellòs I que van evitar un accident l'any 1989. Cedida.

L’emotiu homenatge als treballadors de Vandellòs I que van evitar un accident l’any 1989. Cedida.

El gimnàs d’Hifrensa de l’Hospitalet de l’Infant ha acollit avui, 19 d’octubre, un emotiu acte d’homenatge als treballadors de Vandellòs I que van deixar-se la pell en l’incendi ocorregut a la central nuclear el 19 d’octubre de 1989 i van evitar un gran accident nuclear.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia;  el veí Brauli Conejo, ex tècnic de la nuclear que ha coordinat aquest homenatge; i Julio Pérez i Agustina Sterlin, representants de l’Asociación de  Técnicos en Seguridad Nuclear y Protección Radiológica (ASTECSN), que ha organitzat aquest acte amb la col·laboració de l’Ajuntament i del Grup de Dones Blanca d’Anjou.

Tots ells han destacat “la valentia, la generositat, l’alt grau de responsabilitat i la professionalitat” d’aquests empleats de la central, que van actuar d’una “manera heroica”.

També han volgut expressar l’agraïment i admiració cap a totes aquelles persones que van evitar la catàstrofe i  han recordat aquelles que ja no hi són. En acabar els parlaments, s’ha descobert una placa de reconeixement a la plaça de l’Hospitalet de l’Infant propera al Poblat d’Hifrensa, on encara viuen molts dels treballadors de la central nuclear de Vandellòs I que van intervenir el dia de l’incident.