.

El gru promotor de la campanya, avui lliurant la documentació

El grup promotor de la declaració del president del Nàstic, Josep Maria Andreu, com a Fill predilecte de la ciutat ha recollit finalment 1.500 signatures i el suport de 16 entitats, entre elles 11 clubs esportius de Tarragona i sis institucions, com la Cambra de Comerç o la Federació d’Autotransport de Tarragona. Destaquen a més els suports rebuts del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid. Tarragona21 dóna suport també a la campanya.

El col·lectiu ha lliurat avui les signatures a l’Ajuntament, exactament 1.448. El col·lectiu destaca la “seva tasca exemplar al capdavant de Gimnàstic de Tarragona SAD i del Club Gimnàstic des de l’any 2001 i fins a l’actualitat”.

Jaume Budesca, Agustí Mallol i Juli Esporrín han estat els promotor de la iniciativa. Mallol ha afirmat que la proposta va néixer arran d’un sopar, on “després de la intervenció del president, vam dir-nos que havíem de fer alguna cosa”. Andreu estava afectat pel mal moment que passava l’equip i els presents ho van constatar.

El futbol territorial i els grans clubs s’han abocat amb la proposta, com el CBT, el Vòlei Sant Pere i Sant Pau, el Club Tennis Tarragona, el Club de Golf Costa Daurada, el Club Natació Tàrraco i el Club Ciclista Campclar. També s’hi han sumat els clubs de futbol La Floresta, Icomar, Racing i Cultural Bonavista, i Torreforta.

Juli Esporrín ha declarat que “Andreu és una persona diferent, estima la ciutat, altruïstament ha desenvolupat moltes tasques en el món esportiu, social i econòmic. És un romàntic de Tarragona i ha aconseguit moltes fites”. L’únic problema que té “és el Nàstic, no pas la família ni l’empresa”. Els mèrits d’Andreu, que figuren en un dossier lliurat a l’Ajuntament, són “sobrats” per “ser acreditor d’aquest importantíssim mèrit, que no deixa de ser un reconeixement públic”.

Jaume Garcia / Mayo Lorda