.

Més d’un centenar de persones participen al lliurament de diplomes als treballadors que s’han inserit al mercat laboral. Foto: Cedida

Casa Canals ha acollit aquest dilluns la recepció i entrega de diplomes dins el programa 30Plus, un programa que ofereix Tarragona Impulsa i que, enguany, ha facilitat la incorporació de 45 persones al mercat ordinari de treball després de superar la formació en Competències Digitals d’aquesta edició 30Plus 2023.

A l’acte hi ha assistit una bona representació del teixit productiu tarragoní que ha participat en les diferents edicions del programa i que també ha rebut un reconeixement per la seva col·laboració. Aquestes entitats són empreses, entitats i organitzacions que han contractat persones a través del programa. La recepció ha congregat al voltant de 100 persones, entre representants d’empreses, entitats contractadores i persones contractades que en les últimes edicions han participat en el programa, i ha estat un espai de trobada, networking i reconeixement mutu.

La recepció l’ha presidit la primera Tinent d’alcalde de Comerç, Turisme i Desenvolupament Econòmic, Montse Adan, que ha assegurat que “cal celebrar que el programa 30Plus ha tingut un impacte real en l’economia no només d’empreses de casa nostra, sinó també en persones de més de 30 anys i, sobretot de més de 45, que es trobaven sense feina”. I ha afegit que “des de Tarragona Impulsa estem molt contents de poder posar el nostre granet de sorra per aconseguir que tothom que vulgui treballar pugui trobar feina i estar en actiu”. Per això, diu, “seguirem oferint i apostant per programes com aquest”.


Altres notícies:


L’acte ha comptat amb l’assistència del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Jordi Fortuny, la directora territorial del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya al Camp de Tarragona, Rosa Alegret,  la directora de l’Oficina de Treball de la Generalitat de Catalunya Tarragona-Claret, Maria Elisa Farré Torras, la cap del Servei Municipal d’Ocupació, Aurora de la Torre, i de tècniques del SOC.

El programa 30Plus

Tarragona Impulsa ha ofert aquesta setena edició del programa 30Plus. Les persones que hi han pogut participar havien de tenir 30 anys o més, residir a Tarragona o el Tarragonès, i estar inscrites com a demandants d’ocupació. 30Plus prioritza les persones en situació d’atur de llarga durada i més grans de 45 anys. El Servei Municipal d’Ocupació s’encarrega de la selecció del personal, la formació i la subvenció del contracte.

Entre el 2017 i el 2022, aquest programa ha facilitat i subvencionat la contractació de 201 persones (110 dones i 91 homes). Durant aquest temps, l’impacte directe que ha proporcionat aquest programa ha sigut en 134 organitzacions del territori que han contractat persones a través del 30Plus. La xifra total de subvencions atorgades a través del programa 30Plus a les diferents entitats, organitzacions i empreses que han contractat a través del programa ha sigut de 1.218.794,85 euros.

Pel que fa a les dades de l’edició de 2023:

  • Insercions totals: 45 persones.
  • Dones: 19
  • Homes: 26
  • Majors de 45 anys: 34 persones (76% del total)
  • Import Subvencions sol·licitat: 370.800.38€

El projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) – Ministeri de Treball i Economia Social.