.

El succés ha deixat una gran quantitat de runa estesa a la plaça de Creu de Valls

El succés ha deixat una gran quantitat de runa estesa a la plaça de Creu de Valls

Protecció Civil ha rebaixat d’alerta a prealerta el pla d’emergències Procicat per forts vents. De tota manera, l’episodi de ventades s’allargarà fins a les set del vespre i pot afectar les comarques del Pirineu i Prepirineu. El Servei Meteorològic de Catalunya informa que el risc per vent es manté a l’Alt Pirineu i Aran, el Ripollès, el Solsonès i el Berguedà. Aquesta passada nit hi ha hagut poques incidències derivades del fort vent. A Valls el vent ha provocat el despreniment de part d’una xemeneia d’un edifici, sense provocar danys personals i, a l’Àrea de Servei de Cambrils de l’AP-7 s’ha abalisat el sostre per risc de caiguda. El telèfon 112 ha rebut 9 trucades a conseqüència de les ventades.

Respecte les previsions anteriors, deixen d’estar afectades les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa i la Noguera, que estaven en avís fins les 13 hores.

Aquesta passada nit, la incidència més destacada s’ha produït a Valls, on el fort vent ha provocat el despreniment d’una xemeneia en un cèntric edifici de la ciutat ubicat a la plaça de la Creu. Aquest diumenge al matí, operaris municipals han retirat la gran quantitat de runa que havia quedat estesa per gran part de la vorera, just al davant d’una fruiteria.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’episodi ha deixat, de moment, un cop màxim de 144 km/h a Portbou, a l’Alt Empordà. Altres registres d’intensitat són els 101 km/h del Perelló (Baix Ebre), o els 86 km/h que s’han registrat a Mas de Barberans (Montsià), Boí (Alta Ribagorça), Salòria (Alt Urgell) i Certascan (Pallars Sobirà).

El telèfon d’emergències 112 ha rebut nou trucades a conseqüència del vent: sis al Camp de Tarragona, una a la demarcació de Barcelona, una a l’Alt Pirineu i una altra a les Terres de l’Ebre.

Prudència en activitats a l’aire lliure, al carrer i al volant

Protecció Civil recomana fer el seguiment de les condicions meteorològiques i adaptar les activitats a l’aire lliure a les possibles ventades, sobretot a l’alta muntanya. També recorda les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, com per exemple fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Si es condueix per zones on es registren fortes ratxes, el Servei Català de Trànsit recomana reduir la velocitat, corregir les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle, fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada i subjectar el volant de manera segura i forta.

/* JS para menú plegable móvil Divi */