.

Una de les pancartes esquinçades en un municipi de Tarragona

La Federació del PSC del Camp de Tarragona ha denunciat avui la destrossa sistemàtica de pancartes, polipropilens i cartells de la campanya socialista a diversos municipis tarragonins durant aquesta setmana.

En concret, i només en els darrers tres dies, s’ha registrat la destrossa d’aquest material de campanya a diversos punts de la Pobla de Mafumet, Cambrils, Tarragona, Riudoms, Constantí, Valls i Torredembarra, per posar només uns exemples.

El cap de llista del PSC per Tarragona, Joan Ruiz, ha condemnat “enèrgicament tots els actes d’intolerància i fanatisme d’aquells que creuen que l’espai públic els correspon en exclusiva tan sols a ells i que són incapaços de respectar les veus discrepants.”

“Els socialistes creiem just el contrari: tots i totes hem de poder expressar les nostres idees en llibertat i hem de ser capaços de respectar-nos per assolir els consensos bàsics que garanteixin la convivència i que erradiquin la violència i la intimidació de la nostra societat democràtica.”

Diàleg dins de la llei

En conseqüència, el candidat del PSC ha reiterat el compromís dels socialistes per garantir la convivència des del diàleg i el respecte a totes les opinions, ideologies i plantejaments dels partits polítics democràtics. “Precisament aquest és l’ADN de la candidatura de Pedro Sánchez: diàleg dins de la llei i convivència, sense els quals el progrés és impossible. La confrontació i la intolerància no són el camí de res de bo”, ha reblat.

Malgrat aquests actes vandàlics, el cap de llista socialista per Tarragona ha assegurat que “cap destrossa o insult aturarà la voluntat democràtica de conviure en llibertat del nostre poble. Nosaltres defensem la pluralitat, la diversitat d’opinions i la llibertat d’expressió de tothom, sense exclusions. Mai se’ns acudiria trencar el material o vexar a aquells que no pensen com nosaltres. Volem un país de tots on cadascú defensi amb llibertat els seus plantejaments tal com estableix la nostra Constitució democràtica, sense enfrontaments, insults, ni crispació.”

Així mateix, un cop superat el meridià de la campanya, Joan Ruiz ha demanat “la mobilització massiva a les urnes de tots aquells que volem un país de progrés, feminista i ecologista, amb un Govern que garanteixi la convivència i que segueixi apostant per les polítiques socials. També demanem la confiança de tots aquells que no volen trobar-se amb un Govern de PP-Ciudadanos-Vox amb algú de l’extrema dreta al capdavant d’un eventual “ministerio de la familia.”

“Tant per aquells que creuen en els valors del progrés en llibertat com per aquells que no volen veure a l’extrema dreta al poder tan sols hi ha una opció capaç de fer Pedro Sanchez president i evitar l’accés de Vox al Govern: la butlleta del puny i la rosa, la candidatura del PSC. La resta d’opcions, amb tots els respectes, tan sols disputen a veure qui queda tercer, quart o cinquè”, ha conclòs.