.

Ramon Arnabat. Foto: Cedida

La Catalunya entre els segles XIX i XX serà el guió que Ramon Arnabat, professor d’Història Contemporània de la URV ens oferirà en la quarta conferència de les I Jornades de divulgació històrica del Modernisme Els Pallaresos 1900.

Ramon Arnabat Mata serà el quart conferenciant de l’exitós cicle de conferències previ a les I Jornades Modernistes. En aquesta ocasió el professor d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili ens parlarà de la Catalunya de finals del S.XIX i principis del S.XX i els fets més significatius de l’any 1918.

El tombant dels segles XIX i XX son anys claus  pel futur de Catalunya. El país i la seva gent experimenten transformacions econòmiques, socials, polítiques i culturals que deixaran enrere el segle XIX i obriran les portes al segle XX. Aquests canvis també es produeixen a Europa i al món i hi estan directament relacionats. En aquesta conferència es parlarà de tot i més, mereixent una especial atenció els anys 1917 i 1918.

En l’actualitat és membre del grup de recerca consolidat Història, Societat, Política i Cultura des de Catalunya al món (ISOCAC) de la URV. Ha centrat la seva activitat investigadora en l’estudi de la Revolució i la contrarevolució el segle XIX; la Sociabilitat i els moviments socials a la contemporaneïtat, i la Segona República, la Guerra Civil i el Franquisme. Els resultats de la seva recerca han estat presentats en diversos congressos nacionals i internacionals, ha publicat desenes d’articles en revistes d’història i trenta llibres i ha impartit nombroses conferències.

De ben segur serà una conferència molt interessant per conèixer una mica més el nostre país, el nostre món.

Cal recordar que la conferencia tindrà lloc en el Centre Jujol dels Pallaresos, carrer Nou 31 aquest dimecres dia 20 d’octubre a les 19,30 h. Recordeu que la seva capacitat és molt limitada i més per temes Covid.