.

Mariano Rajoy

Mariano Rajoy

Mariano Rajoy ha estat triat aquest dissabte president del Govern. El candidat del PP ha sumat 170 vots a favor, els dels diputats del PP, els de Ciudadanos i el de Coalició Canària, i l’abstenció de 68 diputats de el PSOE i 111 vots en contra.

A l’exterior del Congrés, al voltant d’un miler de policies vigilen la protesta contra la investidura. L’elecció de Rajoy posa fi al període més llarg d’inestabilitat en la democràcia constitucional d’Espanya. Han estat 315 dies de Govern en funcions.

Pedro Sánchez abandona

D’altra banda, Pedro Sánchez ha lliurat aquest dissabte la seva acta com a diputat. L’exsecretari general del PSOE, càrrec del que va dimitir després de perdre la votació per celebrar un congrés per triar al líder del partit, ha deixat l’escó després de votar, el dijous, en contra de Mariano Rajoy en la primera sessió del procés d’investidura.

Amb aquesta decisió, Sánchez es pot mantenir fidel al relat del no a un Executiu del PP i respecta la decisió del comitè federal, el principal òrgan del PSOE entre congressos, de virar del no a l’abstenció per permetre que hi hagi Govern.