.

Convocatòries de l’ANC a Tarragona per dimecres.

La vaga general o Aturada de país ha rebut una empenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest vesre en desestimar la mesura cautelar de suspensió de la vaga formulada per la patronal Foment del Treball. El tribunal ha fet prevaler el respecte d’un dret fonamental com és el dret de vaga.

Unió de Pagesos preveu un tancament patronal per a aquest dimecres i ha suspès totes les activitats, coincidint amb l’aturada de país convocada per les diverses entitats agrupades a la Taula per la Democràcia, entre les quals ANC i Òmnium Cultural, per protestar contra l’empresonament del vicepresident del Govern, Oriol Junqueras -destituït per l’executiu espanyol-, els altres set consellers, així com de Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixart (Òmnium).

Aquesta aturada coincideix en el temps amb la convocatòria de vaga general efectuada pel sindicat Intersindical-CSC, com ja va passar el 3 d’octubre, i que ha rebut l’adhesió del sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC-STEs, entre d’altres. Per la seva banda, els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han donat llibertat als seus afiliats per fer costat o no a l’aturada però en canvi sí que donen oficialment el seu suport a les diferents mobilitzacions convocades.

En aquest sentit, la Taula per la Democràcia ha convocat dues concentracions, una a les dotze del migdia davant les delegacions del Govern a les set vegueries i una altra a les sis de la tarda davant dels ajuntaments de les capitals de comarca. A Tarragona, la concentració a la plaça de la Font està previst que derivi en una manifestació cap a la plaça Imperial Tarraco.

Qui si que ha deixat clar que no secunda la vaga (a banda de Foment del Treball) és PIMEC perquè considera que “no és el mecanisme adequat per canalitzar el malestar social davant l’actual situació política”.

Des de l’àmbit polític, ERC, la CUP i Demòcrates han donat suport a la vaga. Al seu torn, el PDeCAT donarà llibertat als seus treballadors i dirigents. Catalunya en Comú ha decidit sumar-se a les concentracions de les 12 i les 18 hores, tot i que no ha fet explícit cap suport a l’aturada. Finalment, Cs, PSC i PPC rebutgen fer-ne seguiment.

Pel que fa a les administracions, l’Ajuntament de Torredembarra ha decretat serveis mínims per la convocatòria de vaga, mentre que el de Valls i el de Reus (que ha decretat alhora els serveis mínims que fixa la normativa a l’Hospital Sant Joan mantenint tota l’activitat d’urgències, ambulatòria i quirúrgica) també ha fet pública la seva adhesió.

En altres àmbits, com per exemple Rodalies, Renfe ha fet públic que aquest dimecres es preveu servei habitual tot i que es pot veure afectat per la vaga. “Si es produïssin afectacions, informarem durant el dia de demà”, han assenyalat. Alhora, Metges de Catalunya (MC), sindicat majoritari a la sanitat catalana, ha acordat no adherir-se a la vaga, segons ha explicat en un comunicat. No obstant això, l’organització, “com a entitat plural i per tal de donar resposta a totes les sensibilitats”, ha fet una crida als seus afiliats perquè decideixin lliurement si secunden o no la jornada de protesta.

Els treballadors de RAC1, RAC105, TV3 i Catalunya Ràdio han decidit sumar-se a la mobilització convocada per demanar l’alliberament dels membres del Govern i els líders de les entitats sobiranistes empresonats. Per això, durant tot el dia no s’oferirà la programació habitual però informarà dels esdeveniments del dia.