.

Disseny del pla de Rodalies al Camp de Tarragona

El Grup de mobilitat de Tarragona ha qüestionat el nou pla de Rodalies del Camp de Tarragona, presentat per la ministra de Fomet, Ana Pastoer, i el conseller de Territori, Santi Vila, afirmant que no s’hacompleix el que s’havia promès.

El col·lectiu afirma que el nombre d’expedicions només es veurà incrementat en 5 per sentit i dia en el cas de la L4 (Torredembarra- Tarragona-Salou-Cambrils) i en 10 per sentit i dia en el cas de la L1 (Reus-Tarragona-Torredembarra-Sant Vicenç de Calders).

Aquestes expedicions “estan lluny encara d’arribar a les sis expedicions en hora punta que es plantejava per a Reus-Tarragona i de les quatre expedicions en hora punta entre Tarragona-Torredembarra”, afirma l’entitat.

A més cal afegir que la connexió amb Valls “continua quedant totalment oblidada, amb com a màxim un parell de busos per hora”.

L’entitat celebra el pas donat, però “veiem un exemple més dels incompliments de les propostes que figuren als seus propis plans, plans que com venim denunciant quan no s’apliquen parcialment, són insuficients”.

També “caldrà vigilar” els preus que es fixaran pel sistema tarifari integrat i que això “no s’utilitzi per incrementar preus d’altres serveis, com el bus interurbà. La promoció del transport públic i no contaminant ha de ser una prioritat”.

Segons el pla de transports de viatgers de Catalunya (2009), la xarxa de rodalies del Camp de Tarragona es basava en la posada en funcionament de quatre línies:

• L1: Reus-Tarragona-Torredembarra-Sant Vicenç de Calders

• L2: Tarragona–Reus-Falset-Marçà

• L3: Tarragona-Reus-Alcover-La Plana–Picamoixons-Montblanc

• L4: Torredembarra–Tarragona-Salou-Cambrils.

/* JS para menú plegable móvil Divi */