.

.

TOTS 21


El virus no descansa, i ja comptabilitza quatre brots més al Camp de Tarragona en les darreres 24 hores fins un total de tretze registrats oficialment. Un segon brot (s’entèn com a tal l’existència d’un mínim de tres persones afectades per un mateix focus d’infecció) a Tarragona, situat dins de l’àmbit familiar, suma 4 casos positius testats i 23 contactes en seguiment. Per la seva banda, el segon brot que es viu a Salou en qüestió de pocs dies presenta 5 casos dins de l’àmbit d’un grup d’amics i 33 persones en seguiment. Un altre dels brots afecta Reus, amb 4 persones positives dins de l’àmbit familiar i 33 contactes. I finalment Vila-seva ha patit un brot que afecta 5 persones dins d’un mateix àmbit familiar i 23 contactes en seguiment. L’Ajuntament ha anunciat aquest dimarts la suspensio dels actes de la Festa Major d’Estiu.

Pel que fa als brots ja declarats, la fotografia actual és la següent:

  • Tarragona: 10 casos dins de l’àmbit familiar i 37 contactes en seguiment.
  • Perafort-La Secuita-Tarragona: 10 casos dins d’un àmbit familiar i social, amb 90 persones en seguiment.
  • Reus-Les Borges: 3 casos dins de l’àmbit familiar, amb 18 persones en seguiment. Com a derivada (un dels menors que van donar positiu formava part d’un grup del club), la posterior detecció d’un cas positiu d’un entrenador de les activitats d’estiu va obligar el Reus Tennis Monterols a “tancar-les” el passat 17 de juliol per un període de dues setmanes.
  • Valls: 4 casos confirmats en un àmbit laboral i familiar i 18 persones en seguiment.
  • Torredembarra-Roda de Berà: 3 casos confirmats en un àmbit familiar 21 contactes en seguiment.
  • Reus-Almoster: 3 casos confirmats a la Regió Sanitària del Camp de Tarragona i un més a la de Girona originats durant el Camí de Santiago. Hi ha 8 contactes en seguiment.
  • Reus-Mont-roig/Miami Platja: 4 casos positius. Tres d’ells corresponen a agents de la Policia Local d’aquesta darrer municipi, un dels quals es troba hositalitzat. El número de contactes en seguiment és de 41 (9 són també agents del cos).
  • Salou: 3 casos dins d’un àmbit familiar i 8 persones en seguiment.
  • Montbrió del Camp: 4 casos dins de l’àmbit familiar 19 contactes en seguiment.

 

Tres brots més a les Terres de l’Ebre

A les Terres de l’Ebre n’hi ha tres de nous confirmats aquest dimarts. Un a Sant Carles de la Ràpita (tres casos i 15 contactes en un àmbit social), un altre de tipus familiar al Raval de Crist de Roquetes amb tres casos confirmats i una xifra de contactes pendent de determinar i un tercer confirmat oficilalment aquesta mateixa tarda a Amposta,

Sobre aquest darrer, Salut ha anunciatun brot de coronavirus a l’Hospital Comarcal de la capital del Montsià. Tres de les 43 proves PCR realitzades a pacients i treballadors han donat positiu. Es tracta de persones que havien estat en contacte directe la treballadora que va donar positiu per covid.19 el passat diumenge. Seguint els protocols de salut pública i d’epidemiologia, els contactes estrets, amb independència del resultat de les proves, han d’aïllar-se durant 14 dies. La tercera planta del centre, on s’han detectat els contagis, ha passat a ser zona taronja i no es pot fer cap nou ingrés ni permetre cap visita familiar, i des d’aquest dilluns s’ha sectoritzat i s’ha dividit en dos unitats, una per a la mitja estada polivalent i l’altra per a subaguts.

Els pacients de la planta de l’Hospital d’Amposta afectada pel brot de covid que siguin donats d’alta hauran de fer confinament a domicili durant 14 dies. Les altres plantes de l’Hospital Comarcal continuen treballant amb normalitat.

La setmana vinent es repetiran les 43 PCR i si totes són negatives, la tercera planta tornarà a l’activitat normal dintre de les restriccions derivades de la situació de la pandèmia. L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha apuntat que s’ha actuat “amb agilitat i rapidesa per aïllar els casos detectats i evitar la propagació del virus”.

J.S. – ACN