.

Imatge d’arxiu d’unes manilles. Foto: Mossos

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Tarragona juntament amb agents de la Guàrdia Urbana de Tarragona van detenir entre els dies 13 de desembre i ahir, 18 de desembre, dos homes de 19 i 24 anys, i dos menors d’edats. Tots ells, com a presumptes autors dels delictes de desordres públics, atemptat als agents de l’autoritat i danys produïts el passat mes de novembre al barri de Campclar.

Els fets es van produir el dia 23 de novembre a la tarda després que agents de la Guardia Urbana de Tarragona denunciessin per infraccions de trànsit diverses persones. A conseqüència d’aquesta actuació policial, un grup de persones que s’havien reunit al barri van provocar la crema d’uns contenidors. Quan els bombers van anar a apagar-los, el grup de persones van llençar-los pedres per impedir la seva tasca.

En resposta a aquests llançaments, agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana de Tarragona van adreçar-se al lloc i també van patir el llançament de pedres sobre els vehicles policials.

De les gestions fetes posteriorment es va saber que el dia dels fets s’havien reunit a Campclar persones tant de dins com de fora del barri perquè un usuari de la xarxa social youtube estava gravant un vídeo allà sobre barris problemàtics.

Les gestions practicades pels Mossos i la Guàrdia Urbana, així com la col·laboració de les associacions i representants del barri que, en tot moment, van expressar el rebuig a les accions dels implicats en els desordres, va permetre fer les primeres identificacions.

Durant el passat 13 de desembre, agents d’ambdós cossos policials van establir un dispositiu que va permetre fer les primeres detencions, un dels menors i l’home de 19 anys.

Les gestions i col·laboració policial van continuar i ahir dilluns es va poder detenir els altres dos investigats, es tractava d’un menor d’edat i l’home de 24 anys, al qual també li constaven dues ordres de recerca i detenció per altres fets.

Pel que fa als detinguts, els menors van passar a disposició de la fiscalia de menors de Tarragona mentre que els dos majors d’edat ho van fer davant de jutjant d’instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */