.

Ubicació de les diferents colls que actuen dissabte

Ubicació de les diferents colls que actuen dissabte

Dissabte arrenca el Concus de Castells de Tarragona, que tindrà en diumenge el dia gran amb l’actuació de les gran agrupacions. Demà dissabte seran 20 les colles paticipants, entre ells, quatre d’estrangeres. De Tarragona hi prendran part els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets del Serrallo.

Les previsions dels experts apunten que un màxim de tres colles podrien plantejar-se castells de fins a nou pisos. Els Xicots de Vilafranca arriben a l cita de Tarragona havent descarregat per primera vegada a la seva història el 3 de 9 amb folre. D’altra banda, els Marrecs podrien intentar-ho per primer cop a la seva història, només si els assajos els funcionen com desitgen. La incògnita es troba en els Xiquets de Hangzhou, però les informacions i les darreres proves, ja a Catalunya, deixen entreveure que dissabte es puguin atrevir amb els nou pisos. Els Castellers de Sant Cugat treballen amb la idea d’oferir una actuació superior a la tripleta de vuit.

La colla xinesa ha estat rebuda avui per l'alcalde de Salou

La colla xinesa ha estat rebuda avui per l’alcalde de Salou

Les colles estrangeres

Quatre colles estrangeres, els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers of London i els Castellers d’Andorra, actuaran demà dissabte 1 d’octubre a les 12 h a la plaça de la Font. La diada tindrà lloc a poques hores de l’inici de la 26a edició del Concurs de Castells, i s’emmarca en el projecte de la Biennal, que dóna aixopluc a les activitats del fet casteller a la ciutat.

En el seu intent d’acollir el màxim nombre d’agrupacions possibles a l’espectacle casteller més gran del món, el Concurs de Castells ha convidat quatre de les colles europees de fora dels Països Catalans. Les quatre agrupacions compartiran actuació a les 12h a la plaça de la Font, una de les principals places castelleres de la ciutat. Després de la diada, les colles prendran part en una recepció oficial a l’Ajuntament de Tarragona.

Els Xiquets de Copenhaguen es van crear l’any 2013 a la ciutat danesa, mentre que els Castellers de París i els Castellers of London van constituir-se el passat 2015. Els d’Andorra van engegar l’any 2014.

La diada pretén mostrar les realitats castelleres existents a diferents països i donar a aquestes colles l’oportunitat de conèixer, de primera mà, la realitat de les colles participants al Concurs. En aquesta mateixa línia, cal recordar que els xinesos Xiquets de Hangzhou, que ja han assolit castells de vuit pisos, participaran a la jornada de dissabte del certamen.

Visita a Salou

D’altra banda, la primera i única colla castellera que hi ha a la Xina, els xiquets d’Hangzhou, han visitat avui el Patronat de Turisme de Salou i han aixecat castells al passeig Jaume I davant l’atenta mirada dels visitants. La colla s’allotja  Salou.

Després de 4 anys, aquesta singular colla castellera ha tornat a la capital de la Costa Daurada on han estat rebuts a la seu del Patronat de Turisme per part de l’alcalde, Pere Granados, i el regidor de Turisme, Benet Presas, a més del president de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Joan Ibarra, entre d’altres autoritats.