.

Una actriu representant la reina mora, a Siurana

Una actriu representant la reina mora, a Siurana

Unes quaranta persones es van sumar aquest cap de setmana a l’atractiva proposta de la visita teatralitzada al conjunt històric de Siurana i una posterior cata de vins aprofitant la posta de sol, que va ser espectacular. Al castell àrab de Siurana, Baronia de Montsant havia instal·lat una parada on es van fer quatre cates de quatre vins. ‘Vins i llegendes a la posta de sol’, es diu l’activitat, que es repetirà el 6 d’agost i el 3 de setembre. El 6 d’agost es farà amb Celler Cooperatiu de Crnudella. Sempre és a les 19 hores.

Les noves visites que s’han posat en maxa a Siurana van especialment dirigides als amants del vi, de la fotografia i de la literatura, i també a aquells que vulguin escapar del sol i la calor del migdia. L’experiència permet als participants reviure en primera persona el món llegendari de Siurana tot descobrint els indrets on les històries van tenir lloc, així com gaudir del paisatge de Siurana amb els cinc sentits. Les visites seran en català i comptant el tast final, tindran una durada d’una hora i mitja.

La iniciativa de Còdol Educació s’emmarca dins del projecte de dinamització de Siurana que fa just un any va iniciar l’empresa per encàrrec del Patronat de Turisme de l’Ajuntament de Cornudella del Montsant. Les visites dinamitzades i teatralitzades que s’ofereixen a les 12h del migdia han tingut molt bona acollida, durant els darrers nou mesos hi han passat més de 1800 persones. La nova proposta que se suma a les visites del migdia, busca un format més agradable de cara a l’estiu i per això es duran a terme un dissabte de cada mes, de juliol, agost i setembre, a les 19h.

Per l’organització dels tastos de vins es compta amb la col·laboració de diferents cellers del territori. El dissabte 23 de juliol es podran degustar vins del Celler Baronia de Montsant, el 6 d’agost serà el torn del Celler Cooperatiu de Cornudella i en l’última data proposada, el 3 de setembre, seran els del Celler Ronadelles. A l’acabar la visita i la degustació, aquells que ho desitgin també podran adquirir una selecció dels vins degustats.