.

Presentació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Tarragona. Foto: Òmnium Tarragonès

Presentació del Pacte Nacional pel Dret a Decidir a Tarragona. Foto: Òmnium Tarragonès

La presidenta d’Òmnium Cultural Tarragonès, Rosa M. Codina, i el president de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) a Tarragona, Albert Cortés, han presentat aquest dimarts l’acte d’adhesió de Tarragona al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, que tindrà lloc el proper divendres 6 de juny, a les set de la tarda, a l’auditori de la Diputació de l’antiga Caixa Tarragona. L’acte servirà per escenificar l’adhesió de les 40 primeres entitats tarragonines (associacions, partits i sindicats) que donen suport alPacte Nacional pel Dret a Decidir (PNDD). Després de l’acte d’adhesions personals celebrat el passat 10 de setembre al Camp de Mart, ara arriba l’acte d’adhesió de les entitats ciutadanes.

La presidenta d’Òmnium Cultural Tarragonès, Rosa Maria Codina, ha dit que espera que l’acte serveixi com a reclam perquè ‘’moltes més entitats s’adhereixin al Pacte, des d’ara fins a l’11 de setembre’. Sobre la participació a Tarragona, el president de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Albert Cortés, ha destacat que cada cop hi ha més gent que vol votar a les urnes pel dret a decidir.

L’acte Adhesió de Tarragona al PNDD serà conduït per l’actriu tarragonina, Mercè Rovira. Representants de les entitats adherides pujaran a l’escenari per expressar de viva veu el suport al Pacte. L’acte comptarà amb la presència de l’expresident del Parlament, Joan Rigol, i del recentment escollit president del Pacte pel Dret a Decidir de Tarragona, l’històric activista i exregidor de Tarragona, Francesc Xammar. L’actuació del Cor Ciutat de Tarragona servirà per cloure l’acte.

Francesc Xammar, president del ‘Pacte’ a Tarragona

Francesc Xammar ha confessat que, quan li van proposar presidir el ‘Pacte’, ‘’em preguntava el perquè m’ho van proposar a mí’’. La presidenta d’Òmnium Tarragonès ha dit que un factor per proposar Xammar ha estat que ‘’va ser un dels que va protagonitzar el primer míting electoral de la història a Tarragona, amb la formació Convergència Socialista de Catalunya’’.

Xammar ha agraït l’oportunitat que Òmnium i l’ANC han donat als ciutadans de Catalunya ‘’per expressar-se democràticament’’ i ha remarcat que ‘’afavorir la participació hauria de donar-se més sovint, no només cada quatre anys, ja que enforteix el teixit social de la nació catalana’’.

Josep Cartanyà