.

Una promoció de pisos de Tarragona

La compra-venda d’habitatges a la demarcació de Tarragona ha pujat un significatiu 37,4 per cent el darrer mes de març, segons dades de l’INE. A la província es van realitzar 536 operacions de compravenda d’habitatge, que signifiquen el 13,6 % del total del territori català. Aquesta xifra suposa un augment del + 37,4 % respecte a març de 2013.

Al conjunt de Catalunya, es van registrar 3.944 compravendes d’habitatges, que suposen un important augment del + 43,4 % respecte al mateix mes de 2013, segons les dades del Instituto Nacional de Estadística (INE) analitzats per habitaclia.com.

En taxa mensual, aquestes operacions van augmentar un + 8,8 % de febrer a març de 2014. Cal recordar que el març de l’any passat dos factors van influir de forma negativa en les compravendes d’habitatge: d’una banda, la fi de la deducció per compra d’habitatge i, de l’altra, la celebració de la Setmana Santa.

A la resta de demarcacions, cal destacar Barcelona, on es van registrar 2.592 operacions de compravenda d’habitatge, que signifiquen el 65,7 % del total del territori català. Aquesta xifra suposa un augment del + 44,8 % respecte al març del 2013.

A Girona, es van comptabilitzar 623 operacions de compravenda d’habitatge, que signifiquen el 15,8 % del total del territori català. Aquesta xifra suposa un augment del + 59 % respecte a març de 2013.

A Lleida, es van realitzar 193 operacions de compravenda d’habitatge, que signifiquen el 4,9 % del total del territori català. Aquesta xifra suposa un augment del + 1,5 % respecte a març de 2013.

Les dades que proporciona l’INE, que procedeixen del Col·legi Oficial de Registradors de la Propietat, tenen un biaix temporal que cal tenir present a l’hora de valorar-los. La causa es troba en el procés d’inscripció, que triga un temps després de signar l’escriptura. Entre el moment en què es produeix la compravenda i la data en què entra al registre, hi ha un retard d’uns dos mesos.

Per la seva banda, el Col·legi de Registradors estima que a Catalunya s’han registrat 12.190 compravendes d’habitatge en el primer trimestre del 2014, que representa un augment del + 19,3 % respecte al trimestre anterior.

/* JS para menú plegable móvil Divi */