.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conversa amb els veïns que reclamen l'AP-7 gratuïta a la seva arribada a l'Ametlla de Mar, el 29 de gener del 2016. Foto: ACN

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, conversa amb els veïns que reclamen l’AP-7 gratuïta a la seva arribada a l’Ametlla de Mar, el 29 de gener del 2016. Foto: ACN

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha recordat al govern espanyol que es podria aplicar “demà mateix” el model de l’N-2 a Girona per a l’N-340 a Tarragona i l’Ebre. El president ha defensat que la fórmula gironina té “conseqüències directes i immediates” en la reducció d’accidents mortals. “La reducció a Girona és tan eloqüent i contundent que ens fa rubor haver de recordar al ministeri de Foment que aquesta mesura tindria conseqüències directes per a moltes famílies i moltes persones”, ha dit. Puigdemont ha lamentat que aquest model, que ja s’ha exigit al govern de l’Estat, “no s’entengui a Madrid” i ha criticat “fins a quin punt ens porta aquest nivell d’ofec competencial a no poder donar als ciutadans que t’ho reclamen les respostes que saps que hauries de poder donar”.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha confessat “doblement” sensible a la problemàtica de l’N-340. “Conec els impactes que té sobre el territori una fórmula adequada que persegueixi la seguretat de les persones”, ha apuntat. “Tenim un model que funciona, el model que hem exigit al govern espanyol i que és el model que cal que s’entengui a Madrid que és el model que necessitem”, ha reclamat. Tot i que Puigdemont ha lamentat “que moltes famílies ja no hi seran a temps”, ha recordat al govern espanyol que la mesura es podria aplicar de manera immediata.

El president Puigdemont ha conversat aquest divendres amb representants del moviment veïnal per una AP-7 gratuïta, que rebutja el model de bonificacions, i s’ha compromès a rebre’ls al Parlament per tractar la problemàtica.

ACN