.

.

TOTS 21


Primera pàgina de la carta enviada per Puigdemont a Rajoy

Segona de les quatre pàgines de la carta

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost aquest dilluns al matí al requeriment del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, abans de les 10, hora limit fixada per aquest, però sense donar la resposta binària que demanava el govern espanyol. És a dir, sense aclarir si dimarts passat al Parlament va arribar a declarar la independència. Puigdemont, en canvi, dona a Rajoy un termini de dos mesos per a buscar el diàleg i la mediació, i demana que s’aturi la repressió.

La resposta ambigua de Puigdemont pot activar l’article 155 de la Constitució i alguns motjans de Madrid ja parlen d’un control dels Mossos per part de l’Estat i del nomenament d’un delegat territorial que substitueixi Pugdemont.

El president manté l’apel·lació al diàleg per guanyar suports internacionals, i obvia la pressió que en els últims dies ha rebut des de part del sobiranisme que li exigia aixecar ja la suspensió de la declaració d’independència.

El govern espanyol va tornar a avisar ahir a la nit que tot el que no fos una resposta negant que es va declarar la independència de Catalunya implicaria l’obertura del segon compte enrere del requeriment de Rajoy. El que acaba dijous al matí i que comporta l’activació definitiva de l’article 155 al Senat.