.

.

TOTS 21

Joaquim Nin, vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, va presidir l’acte inaugural del nou carrer. Foto: Cedida

Una setmana després d’haver donat per finalitzada la festa major de Sant Sebastià, Puigdelfí torna a viure un moment d’alegria i de celebració. En aquesta ocasió, el motiu és la inauguració d’un nou carrer d’aquest nucli poblacional, depenent de Perafort.

Es tracta del passatge Ramon Falcó, un espai per a vianants que l’Ajuntament ha habilitat en el lateral de l’Espai Municipal de Puigdelfí i que serveix per connectar el carrer Nou amb el carrer Abella, sent a la pràctica una prolongació de l’avinguda dels Països Catalans. “Aquest nou passatge millora la mobilitat dels veïns i veïnes de Puigdelfí, la qual cosa els facilita el dia a dia”, va explicar Joan Martí Pla, alcalde de Perafort i Puigdelfí, durant l’acte d’inauguració celebrat aquest passat diumenge al migdia.

Ell va ser l’encarregat de descobrir la placa del passatge Ramon Falcó, acompanyat del vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Joaquim Nin. Aquest va celebrar l’estrena d’un nou espai per a vianants que ha estat possible, en part, gràcies a la subvenció que la Diputació va atorgar a l’Ajuntament. Durant la seva intervenció, Nin va mostrar-se “content i satisfet de poder presenciar una nova inauguració, perquè la política més important es fa als municipis, creant i inaugurant espais que siguin d’utilitat per a la població i que millorin la seva qualitat de vida”. En aquest sentit, va apuntar que “l’Ajuntament de Perafort fa aquest tipus d’obres, en benefici de la
seva població”.

Pel que fa al nom d’aquest nou passatge, pren el nom de Ramon Falcó, enyorat veí i algutzir de Puigdelfí que va viure, precisament, en una casa d’aquest mateix carrer al qual ara dona nom. A més, Falcó va ser un enamorat de l’esport en general, i del ciclisme en particular. Tant és així que cada any, en el marc de la Festa Major d’estiu, el municipi celebra el Gran Premi Sant Pere Memorial Ramon Falcó, una de les curses ciclistes amb més tradició de Catalunya.

Per tot plegat, l’alcalde va apuntar que “no és una coincidència que tinguem previst ubicar en aquest nou passatge Ramon Falcó una zona amb elements per a la pràctica de l’esport”. Aquest espai saludable veurà la llum properament, i contribuirà a potenciar la bona salut dels habitants de Puigdelfí.

L’acte d’inauguració del passatge Ramon Falcó va reunir un gran nombre de veïns i veïnes del nucli de Puigdelfí, així com el consistori en ple i també va comptar amb la presència de Joaquim Nin i d’altres representants institucionals i de l’entorn socioeconòmic del territori.