.

L'educador Engelbert Magriñà va llegir el pregó de la Festa Major

Les Vespres Solemnes de Sant Sebastià tancaven aquest dilluns el conjunt d’actes celebrats a Puigdelfí amb motiu de la Festa Major del poble. Prop d’una quinzena d’actes han tingut lloc des del passat divendres, quan la lectura del pregó va donar el tret de sortida d’aquesta Festa Major.

L’historiador Engelbert Magriñà, nascut a Puigdelfí, va ser l’encarregat de pronunciar el pregó i es va convertir en el primer veí del poble en ser pregoner d’aquesta festa. Magriñà, que ha sigut professor a diferents instituts de Reus i director de diverses àrees de l’Ajuntament de Reus fins l’any 2012, va fer un repàs dels seus vincles amb Puigdelfí des que va néixer i fins l’actualitat.

Una imatge del Sopar de Gala

L’emotiu discurs va ser seguit per nombrosos veïns del poble que van omplir l’Espai Cultural Polivalent de gom a gom. Així doncs, una seixantena de persones van poder escoltar algunes anècdotes de la infància del pregoner que, malgrat no viure al poble, encara hi manté molts vincles. Iniciades oficialment les festes, doncs, es va celebrar el tradicional Sopar de Gala que va aplegar a més d’una setantena de convidats. L’acte va estar amenitzat per la música de Maika Band que va completar l’ambient en aquest sopar realitzat en un Casal engalanat per l’ocasió.

La pluja de dissabte no va aconseguir aturar els actes de la Festa Major de Sant Sebastià si bé alguns d’aquests, van haver de ser canviats d’ubicació. Així doncs, tal i com estava previst, va tenir lloc l’esmorzar popular però es va emplaçar a la sala de ball del Casal de Puigdelfí. Una seixantena de persones van gaudir d’aquest àpat per al qual es va servir pa torrat, llonganissa i cansalada viada.

També els inflables i la resta d’activitats per a nens que s’havien programat, es van haver de traslladar a aquesta sala del Casal a causa de la pluja. Ja sota aixopluc, la canalla de Perafort i Puigdelfí va gaudir de valent amb les diferents activitats que els tenien preparades. El temps va respectar la Cercavila popular que va poder recórrer els carrers del poble i que va anar a càrrec de La Llumeneta de Perafort, els Gegants del Catllar i altres elements del Bestiari i Seguici Popular del Camp de Tarragona. Finalment, el dia va acabar amb el concert i ball de Festa Major amb l’Orquestra Charlotte al Casal del poble.

El gruix dels actes

El gruix dels actes més tradicionals de la celebració de Sant Sebastià es va celebrar diumenge. Va ser llavors quan va tenir lloc la Missa en honor al Patró cantada per la Coral Nova Unió de Vila-seca i el correfoc que va anar a càrrec del diables de Riudoms. Més d’un centenar de persones van participar en aquests i altres actes celebrats el mateix diumenge, entre els quals en destaca el vermut popular o els espectacles de màgia per a la canalla a càrrec de The Tea Time Magic Show.

La traca de fi de festa i les Vespres Solemnes de Sant Sebastià celebrades a l’Església de Puigdelfí van servir per posar punt i final a la celebració de la Festa Major de Sant Sebastià que va comptar, un cop més, amb la participació i la implicació dels veïns de Puigdelfí en el conjunt dels actes celebrats. És per això que l’alcalde de Perafort, Joan Martí Pla i Pla, fa un balanç positiu de la celebració de la Festa Major de Sant Sebastià d’aquest 2014, la qual representa uns dies festa i diversió però també de convivència amb els veïns i veïnes del poble.

/* JS para menú plegable móvil Divi */